Bama.hu videó

2024.02.28. 19:11

Hősiesen küzdve, emelt fővel búcsúzott a Misleny (videó és galéria)

Vereséget szenvedett a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az élvonalbeli MTK Budapest ellen a baranyai kék-fehér egylet. A HR-Rent Kozármisleny NB II.-es labdarúgócsapata így búcsúzott a sorozattól.

Kvanduk Bence

Bátran fel merte vállalni saját játékát a HR-Rent Kozármisleny az élvonalból érkezett MTK Budapesttel szemben is, s ez kisebb helyzetekben meg is mutatkozott az első percekben. Azonban az is látszott, hogy a vendégek élesebben játszanak, minden passzuk, minden mozdulatuk erősebb, gyorsabb, pontosabb. 

HR-Rent Kozármisleny
Rengetegen voltak kíváncsiak a HR-Rent Kozármisleny-MTK Budapest nyolcaddöntőjére
Fotó: Löffler Péter

A labda talán többet volt a hazaiaknál, de a 9. percben villant a fővárosi kék-fehér együttes. Egy hosszú indítással Jurina indult be, akit sehogy nem tudtak felborítani a hazai védők, így pedig a tizenhatoson belülre érve elhelyezte Lékai mellett a labdát a bal alsóban.

A bekapott gól, illetve Gajág sérülése egy kissé megfogta a hazaiakat, így a 35. percben Kovács Mátyás zavartalanul roboghatott el a tizenhatosig. Éles szögben érkező lapos centerezésére Jurina érkezett középen, aki kapásból, pár méterről a hálóba lőtt.

A fordulás után gyorsan betalált ismét az MTK egy súlypontváltást követően. A bal oldalon teljesen egyedül maradt Antonov, aki tolt egyet a labdán, és ballal a bal alsóba lőtt.

Ezt követően sem adta fel a Kozármisleny, s ment előre, amíg ereje tartott. Többször is veszélyes helyzetig jutott, amikor egy utolsó védő, vagy a vendég hálóőr hárított. Daru sistergős kapáslövése pedig a bal kapufa tövén csattant. Persze közben a fővárosiaknak is meg voltak a lehetőségeik, hogy növeljék az előnyüket.

HR-RENT KOZÁRMISLENY–MTK BUDAPEST 0–3 (0–2)

Labdarúgó Magyar Kupa, nyolcaddöntő. Kozármisleny, 800 néző. Vezette: Bana (Kiss B., Sinkovicz). 
KOZÁRMISLENY: Lékai – Beke, Gajág (Ikonomou, 33.), Horváth D., Turi – Nagy E. (Bor, 64.), Major S. – Horváth P. (Hegedűs M., a szünetben), Tóth Z., Kirchner (Vogyicska B., 77.) – Daru (Hegedüs L., 77.). Vezetőedző: Aczél Zoltán. 
MTK: Rácz G. – Hej, Kádár, Nagy Zs. – Kovács M., Kosznovszky, Kata (Végh B., 80.), Bognár (Thiam, 71.), Antonov (Vadnai, 80.) – Stieber (Spalek, 71.), Jurina (Molnár R., 59.). Vezetőedző: Horváth Dávid.
Gólszerzők: Jurina (9., 35.), Antonov (48.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában