Kosárlabda

2024.02.16. 18:10

A szurkolók nélkül nincs esély borítani a papírformát

Az idei bajnokság legfőbb esélyese ellen borítaná a papírformát az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata az élvonalbeli bajnokság tizenharmadik fordulójában, azonban a DVTK biztosan mindent megfog tenni annak érdekében, hogy megőrizze hibátlan sorozatát. Érdekesség, hogy a szombaton 19.30-kor kezdődő találkozó lesz a pécsi klub 300. bajnokija.

Móga Richárd

Nagyon kellenek a szurkolók a sikerhez.

Forrás: MW.

Fotó: Laufer László

Kőkemény derbire készül az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapa az élvonalbeli bajnokság tizenharmadik fordulójában, ugyanis a hibátlan listavezető DVTK érkezik a Rátgéber Kosárlabda Akadémiára. Ráadásul még izgalmasabbá teszi a párharcot, hogy ez lesz a pécsi klub 300. bajnoki mérkőzése a 2012-es fennállás óta, tehát kisebb jubileumra készülhetnek a szurkolók.

Kelleni fog a szurkolók buzdítása.
Kelleni fog a szurkolók buzdítása.
Fotó: Laufer László

Általában végletekig kiélezett, küzdelmes találkozókat játszik ez a két fél egymással. Legutóbb a miskolci brigád hazai környezetben egylabdás meccsen bizonyult jobbnak (83–82), tavaly márciusban viszont a Pécs ünnepelhetett, mikoris a Magyar Kupa elődöntőjében sokkolt mindenkit Jovan Gorec alakulata (76–72), és Kiss Virág vezényletével bejutott a fináléba. Igaz, utoljára 2022 áprilisban ünnepelhetett a baranyai szurkolótábor hazai környezetben (77–63), így már csak a közös fellépéseket is tekintve inkább az éllovas az esélyesebb.

Nem beszélve arról, hogy az idei idényben csak a nemzetközi porondon, az Euroligában szenvedett vereséget Völgyi Péter együttese.

Ezzel szemben az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata az Európa Kupából már kiesett, ráadásul a pontvadászat során négy alkalommal is alulmaradt.
Az viszont előny lehet, hogy a pécsi játékosok együtt készülhettek az elmúlt időszakban, azonban a miskolciak közül Aho Nina, Kányási Veronika és Lelik Réka is a válogatottban léphetett parkettre, méghozzá az olimpiai selejtezőtorna keretein belül.

Jovan Gorec, az NKA Universitas Pécs vezetőedzője: – A következő két hétben három nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. A válogatott miatti szünetet arra használtuk, hogy kijavítsunk néhány taktikai dolgot, és javítsunk a játékunkon. Mindenki tudja, hogy milyen jól játszik a DVTK ebben a szezonban és milyen jó eredményei vannak, de mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy megmutassuk, hogy tudunk jól játszani ellenük. Bízom abban, hogy a pécsi közönség ezúttal is mellettünk lesz, és a segítségükkel meglepetést okozhatunk!

Az izgalmasnak ígérkező összecsapást élőben közvetíti majd az M4 Sport is.

A lepattanózás és a védekezés a kulcs
Egy ilyen rangadón nagyon nagy szerepük van a léigósoknak, ők jelenthetik a különbséget.
Madison Williams, az NKA Universitas Pécs légiósa: – A DVTK ellen is ugyanúgy készülünk, mint bármelyik más mérkőzésünkre. Úgy tudunk a legjobbak lenni, ha csapatként játszunk, közelről és távolról is pontosan kell céloznuk. Fontos lesz a lepattanók megszerzése, és gyorsan kell játszanunk. Ha ezekre odafigyelünk, akkor megnyerhetjük a mérkőzést. Ha két dolgot kellene kiemelnem, a kulcs a védekezés és a lepattanózás, ez lehet a két legfontosabb dolog a győzelem megszerzéséhez.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában