Pétanque

2024.02.08. 12:01

Tizenkét országból érkeztek indulók, de a pécsiek parádéztak

Móga Richárd

Forrás: PVSK

A magyar küldöttség és különösen a PVSK kiválóságai szépen teljesítettek az Újvidéki Vásár Master Központjában, ahol a rangos, Novi Sad Open 2024 tornát rendezték meg.

A megmérettetésen harminckét pályán hatvannégy csapat mérte össze ügyességét, az esemény magas színvonalát pedig jól igazolja, hogy összesen tizenkét országból érkeztek versenyzők.

A pécsi klub versenyzői közül Gál Károly és Kovács Zoltán a Budapest Pétanque SE indulójával, Tóth Tamással magabiztosan nyerte a „magyar” döntőt a Pécsi VMSK és a Szomódi SE vegyes csapata (Traum Gergő, Pappert József, Péli Rezső) ellen. A magyar női triplett válogatott is remek teljesítményt nyújtott, ugyanis Tálosiné Mocsirán Ágnes együttese (Kocsis-Simon Ágnes, Liszkai Rebeka) egészen az 5-8. helyig menetelt.

A kupagyőztes triplett két baranyai tagja párosban a legjobb 16 között búcsúzott, egy másik PVSK duó, Berta Ádám és Tálosi Krisztián viszont sikerrel vette az akadályokat, és egészen a fináléig menetelt. A bravúr ugyan elmaradt, a korábbi világbajnok Khaled Lakhallal felálló szerb-tunéziai páros jobbnak bizonyult.

Továbbá a „B versenyben” az osztrák színekben versenyző Federi István győzött szerb társával a Gerecse PS párosa (Soltész György, Harsányi Zoltán) ellen.

– Nagyon jó élmény volt itt lenni, mindenki barátságos volt, a fogadtatás pedig fantasztikus – így Tálosi Krisztián, a PVSK Petanque szakosztályvezetője. – Az újvidéki klub tagjaival és vezetőjével szoros barátságot kötöttünk, többször is találkoztunk már az elmúlt években különböző versenyeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában