Asztalitenisz

2024.02.14. 13:00

Tizenöt évesen bajnokok lettek a felnőttek közt

Kvanduk Bence

Forrás: PTE PEAC

Utánpótláskorú versenyzőkkel képviseltette magát a PTE-PEAC a asztalitenisz Felnőtt Budapest Bajnokságon, amely I. osztályú ranglistaverseny, s így is szép eredményeket követően térhetett haza. 

A felnőtt Extraligában szereplő játékosok Nagy Judit, Nagy Rebeka, Pétery Johanna és Szuhanyik Gréta állt asztalhoz, s a náluk idősebb, tapasztaltabb sportolók ellen is megcsillantották erényeiket. 

Egyéniben Nagy Rebeka, illetve Pétery Johanna a második körbe tudott lépni, előbbi a békési Szilágyi Líviát, utóbbinak a dunakeszi Volentics Annát sikerült legyőznie. A folytatásban viszont már túl nagy volt számukra a kihívás. 

Párosban a Nagy testvérek ismét bizonyították, hogy milyen kiváló egységet alkotnak, s nem csak bemasíroztak a döntőbe, de azt meg is nyerték az Adamik Csenge (Tata) és Laskai Írisz (Nyíregyháza) duó ellen. Így pedig 15 évesen felnőtt magyar bajnokok lettek. Péteri Johanna Szögi Szonjával (Szeged) az oldalán épp a későbbi ezüst­érmes kettőssel szemben vérzett el. Szuhanyik Gréta György Nikolettel (Debrecen) párban az első körben búcsúzott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában