Kosárlabda

2024.03.23. 20:12

A harmadik negyedben apró űrlények ellopták az NKA Pécs játékosainak tehetségét

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapatának pontjaival kezdődött az NB I. 25. fordulójának szolnoki találkozója, ugyanakkor az Olajbányász sem késlekedett sokáig a válasszal. A két együttes között óriási csata alakult ki, egyik fél sem tudott szabadulni a másiktól, legalábbis a nagyszünetig.

A pihenőre egy pontos előnyel ment a Nemzeti Kosárlabda Akadémia, de a következő tíz percben mintha Csirke Ferenc tanítványai elfelejtették volna, hogyan lehet sikeresen játszani ezt a játékot. Tíz perc alatt mindössze négy pontot sikerült összehoznia az NKA-nak, annak viszont örülhetett, hogy elég jól védekezett ahhoz, hogy a Szolnok se száguldhasson át rajta. Talán apró űrlények vették kölcsön egy időre a játékosok tehetségét, hogy megmérkőzzenek közben Michael Jordannel.

Így a záró negyedben még volt sansza a győzelemre Kovács Péteréknek, s az utolsó másodpercekre ismét ott lihegtek az ellenfél nyakában, de fordítani már nem volt lehetőségük.

Szolnoki Olajbányász–NKA Universitas Pécs 68–64 (20–18, 14–17, 15–4, 19–25)
Férfi kosárlabda NB I., 25. forduló. Vezette: Montgomery-Tóth, Ádám, Lengyel.
Szolnok: JOVANOVICS 9, EADS 17/3, Pallai, Rudner 15/6, WIGGINS 14. Csere: Durham 5, Révész 2, Pongó M. 6/6. Vezetőedző: Oliver Vidin.
NKA Pécs: Nikolics 14/3, Kovács 7/3, Herger, Durmo 8, MANJGAFIC 14/3. Csere: WALKER 12/3, Henry 6, Scherer 3/3, Meleg, Lados. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában