Kosárlabda

2024.03.08. 18:26

Állva ünnepelte a szurkolótábor a Panthers hazatérését

Győzelemmel tért vissza a Lauber Dezső Sportcsarnokba a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata, amely egy parázs mérkőzésen múlta felül a Szigetszentmiklóst az NB I. B. Piros-csoportjának 23. fordulójában.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Hazatérhetett végre a PVSK-Veolia, s örömének a szurkolótábor is hangot adott, hogy ismét az immár megújult Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban szoríthat kedvenc csapatáért. Az ünneplésbe csak egy kicsit rondított bele, hogy a találkozó első pontját a vendég együttes, a Szigetszentmiklós szerezte, hiszen egy-két elrontott kísérletet követően a Panthers elkezdte a felzárkózást.

Hárompontos hátrányban aztán Halász Ákos remekül olvasva a játékot a levegőből lopott le egy passzt, s a másik oldalon Frankot hozta kihagyhatatlan helyzetbe, majd egy támadással később egy triplával utóbbi egalizált is. Onnantól pedig a Vasút felülkerekedett ellenfelén.

A nagyszünetet követően a vendégek felszívták magukat, és a hazai pálya előnyét is élvezték játékvezetői oldalról, így végig szoros maradt a találkozó. Antóniék csakis kemény védekezésükkel, szenvedélyes játékukkal tudták tartani minimális előnyüket.

A záró tíz percet Halászék nagyszerűen kezdték, s tovább duzzasztották a különbséget a közönség pedig torkaszakadtából üvöltve űzte őket. Ez működött, a Vasút triplazáporral sújtva riválisát talpra ugrasztott a csarnokban mindenkit.

PVSK-Veolia–Szigetszentmiklós 92–73 (19–18, 17–12, 23–26, 33–17)
Férfi kosárlabda NB I. B., Piros-csoport, 23. forduló. V.: Horváth Cs., Nepp, Gombos M. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 800 néző. 
PVSK: HALÁSZ Á. I. 8/6, Németh A. 3/3, Frank 5/3, BÍRÓ O. 9/3, Horti 11/3. Csere: Plézer 3/3, Mokánszki 6, IGRUTINOVICS 12/3, ANTÓNI 19/9, Harka 2, Radó 8/6, Molnár M. 6. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics. 
Szigetszentmiklós: Nagy Benedek 7, NAGY BOTOND 40/15, Büki 2, Newman 11, Nshimba 9. Csere: Bartos 2, Galambos, Halász Á. II. 2, Szeleczki, Csomós, Edelényi. Vezetőedző: Nagy Ágoston.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában