Kosárlabda

2024.03.01. 14:00

Csirke Ferenc: nagyon kellemetlen együttest fogadunk

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Elkezdődik a márciusi hajrá a még kiadó rájátszás helyekért a férfikosárlabda NB I.-ben, amikből egy még landolhat az NKA Universitas Pécs együttesénél is. Ehhez azonban valószínűleg az kell, hogy Csirke Ferenc tanítványai innentől minden meccsüket megnyerjék. A hátralévők mindegyike végletekig kiélezett találkozó lesz, amelyeken közvetlen riválisokkal szemben kell megszerezni a győzelmet. Ilyen lesz természetesen szombaton 19 órától a pécsiek mögött álló Szeged vendégjátéka is a Fűzy Ákos centerpályán.

– Annak nagyon örülünk, hogy mindenki egészséges, mindenki játszhat – jelentette ki Csirke Ferenc a klub honlapján. – Ebből fakadóan bízom benne, hogy negyven percen keresztül magas energiával tudunk játszani, és a játékosaim is érezni fogják, senkinek nem kell harmincöt percet a pályán töltenie, de amíg ott van, a maximumot kell nyújtania! Nagyon kellemetlen együttest fogadunk, a hátvédpárosuk elég improvizatív, Woolridge és Cohill bármilyen szituációban képes lehet pontot szerezni. Előbbi a csapat motorja, ő diktálja a tempót, de a magyar játékosok, a fiatalok és a tapasztaltabbak is hozzáteszik a magukét. Nem mellesleg edzőcsere volt Szegeden, új impulzus érte a játékosokat, úgyhogy nem tudhatjuk pontosan, mire számíthatunk tőlük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában