Labdarúgás

2024.03.02. 19:00

Elrajtol vasárnap az NB III. Dél-nyugati csoportjának tavasza

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Elérkezett végre az a pillanat is, amikor a labdarúgó NB III. tavaszi idénye is elstartol. A Dél-nyugati pontvadászat második szakaszának a három baranyai együttes más-más céllal vág neki vasárnap 14 órakor.

Hazai pályán kezdhet a Szentlőrinc SE, amely veretlenül áll a második pozícióban. Az Iváncsa pontegyenlőségnél csak több győzelme miatt előzi meg a piros-feketéket. A csütörtöki Nyíregyháza elleni kupavereséget követően Pichler Gábor tanítványainak a 13. Fehérvár II. ellen kell rátalálniuk immár Rétyi Róbert nélkül arra az útra, amin ősszel jártak. Ősszel ugyan sima, 3–0-s sikert aratott a Lőrinc Székesfehérváron, nem lesz ez egy egyszerű feladat.

A PTE-PEAC szintén saját szurkolói előtt bizonyíthat. A kieső helyen álló pécsiek az Érd ellen mutathatják meg, hogy Kardos Ernő irányításával, és a téli változtatásokkal érdemessé váltak arra, hogy jövőre is a harmadosztályban szerepelhessenek. A vendégek a 9. helyen állnak, ősszel 2–1-re kikaptak az egyetemistáktól.

A Mohácsi TE a veszélyzóna felett áll, de nincs távol tőle, így rögtön magas fordulatszámra kell kapcsolnia. Ráadásul nem is egy könnyebb ellenfél ellen rajtol Péter József együttese, az 5. helyezett, 10 győzelemnél tartó Dunaföldvár otthonában kell felvennie a ritmust. A földváriakat a Szentlőrinc és a Paks II. tudta csak legyőzni eddig otthonukban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában