Kosárlabda

2024.03.30. 16:19

Elúszott a szezon: néhány ificsapat ellen is elvérzett volna a pécsi együttes

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Győzelmi kényszerben léphetett parkettre az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata hazai környezetben a Sopron Basket ellen, ugyanis hétközben a címvédő otthonában valójában esély sem volt a bravúrra, így csak egy esetleges diadallal lehetett volna életben tartani a szezont.

Az első két negyed kiélezett, izgalmas csatát hozott, de a nagyszünet után a Sopron akarata érvényesült, tehát tizenegy pontos hátrányból lehetett várni az utolsó etapot. Nem sokáig lehetett reménykedni sem, hiszen a vendégcsapat gyakorlatilag akkor dobott kosarat, amikor csak akart. Ráadásul kívülről is igencsak hatékony volt az együttes.

Egy szó, mint száz: ennyi eladott labdával (16), ilyen gyenge dobószázalékkal (36,8%) még néhány ificsapat ellen is elvérzett volna Jovan Gorec alakulata, nemhogy a címvédő Sopron ellen. A továbbiakban lehet küzdeni az 5.-8. helyért, de talán előnyösebb, ha ezt az időt építkezésre fordítja majd a pécsi klub. 

NKA Universitas Pécs–Sopron Basket 60–79 (18–21, 17–17, 10–18, 15–23)
Női kosárlabda NB I., negyeddöntő, második mérkőzés. Pécs. Vezette: Földházi, Söjtöry, Pozsonyi. NKA Universitas Pécs legjobb pontszerzői: WILLIAMS M. 12/6, WENINGER 11/6, SMAILBEGOVIC 10/3. Sopron Basket legjobb pontszerzői: BÖRÖNDY 20/15, MOMPREMIER 14, BROOKS 13. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában