Kosárlabda

2024.03.23. 19:54

Győzelemmel zárták az alapszakaszt, de előzni nem sikerült

Döcögősen indult a kezdés az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata számára a BEAC otthonában, de az idő haladtával felőrölte ellenfelét a baranyai együttes, így győzelemmel zárta az alapszakaszt.

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Mindkét fél hatalmas lendülettel kezdte az alapszakasz utolsó fordulóját, a nagy rohanásból viszont a házigazda jött ki jobban az első negyed végére. A folytatásban minimálisan szintet lépett támadásban Jovan Gorec együttese, de a védekezés hagyott némi kivetnivalót maga után, így csak megközelíteni sikerült az ellenfelet.

A fordulást követően a Pécs talán némileg tudatosan is, de kiválóan lassította a játékot, a kiélezett helyzetekben pedig sokkal higgadtabb és pontosabb megoldásokat sikerült választani.

A harmadik helyet azonban nem csípte el Jovan Gorec alakulata, ugyanis a Szekszárd legyőzte a listavezető Diósgyőrt (81–78), a címvédő Sopron pedig őrült végjáték után diadalmaskodott a Győr ellen (75–74), így az ötödik helyről lehet várni a rájátszást.

E.ON ELTE BEAC–NKA Universitas Pécs 71–81 (26–20, 23–26, 12–13, 10–22)
Női kosárlabda NB I., tizennyolcadik forduló. Vezette: Söjtöry, Major, Popgyákunik. ELTE BEAC legjobb pontszerzői: MORGAN 20/9, ANGYAL 15/3. NKA Universitas Pécs legjobb pontszerzői: WALLACE 17/9, TADIC 16, WILLIAMS P. 14.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában