Kosárlabda

2024.03.30. 20:19

Leiskolázta a második negyedben az NKA a Körmendet (galéria)

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

A rájátszást érő helyért szállt csatába az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata a Körmend ellen az NB I. alapszakaszának utolsó, 26. fordulójában. Ez a tudat akár még béklyót is köthetett volna az akadémisták kezére, ugyanakkor a vendégek vállát is hasonló teher nyomta.

Csirke Ferenc együttese lassabban melegedett bele az összecsapásba, így az első negyed a körmendieké lett, de ami az után következett, az iskola játék volt. Védekezésben és támadásban is remek ritmust találtak Kovács Péterék, és szabályosan átgázoltak ellenfelükön. Míg a hazaiak 30-at dobtak a meccs ezen szakaszában, ellenfelüket 10 alatt tudták tartani, s ezzel mentálisan szinte el is döntötték a csatát.

Ugyan a nagyszünetben Kocsis Tamásnak sikerült rendet tennie a sorok között, annyi erő nem volt a Körmendben, hogy egyáltalán meg tudja szorongatni az újoncot, amely begaloppozott így a legjobb nyolc közé.

 

NKA Universitas Pécs–Körmend 92–75 (25–28, 30–8, 16–20, 21–19)
Férfi kosárlabda NB I., 26. forduló. Vezette: Goda, Frányó, Horváth Cs.
NKA Pécs: NIKOLICS 28/9, Kovács P. 3, Manjgafic 26/6, Herger, DURMO 20. Csere: Walker 9/3, Kerpel-Fronius 3, Scherer 3/3, Henry, Lados, Rátgéber T., Benke. Vezetőedző: Csirke Ferenc.
Körmend: Basic 6/6, Takács K. 9, Dogo 16/3, TOLBERT III. 21, Konate 2. Csere: Morgan 5, Ferencz 11/9, Durázi 3, Kiss M. 2, Doktor, Schmera. Vezetőedző: Kocsis Tamás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában