Labdarúgás

2024.03.18. 10:19

A PMFC edzője szerint megérdemelten nyerték volna meg az elvesztett meccset

Egyre rosszabb helyzetben a pécsiek. A Csákvár elleni vereséggel már kieső helyen a PMFC, amelynél tavasszal csak két csapat nem szerzett több pontot.

Kvanduk Bence

Vereséget szenvedett az NB II. 25. fordulójában a Csákvár otthonában a PMFC, amely úgy tűnt, az 51. percben megszerezheti a vezetést. A pécsi játékosok már ünnepeltek, mert szerintük a vonal mögül ütötte ki Zelizi a labdát, de a hazaiak és a játékvezető ezt másképpen látta. Sokáig maradt így a 0–0, amit a 88. percben egy Simon András fejes változtatott meg.

PMFC
A PMFC-t lefelé nyomják a riválisok
Fotó: Laufer László

A PMFC-t most Czinkon Szabolcs irányította

– Jól kezdtük a mérkőzést – kezdte értékelését a Mátyus János hiányában a csapatot irányító Czinkon Szabolcs. – Amit elterveztünk támadásban, azok javarészt megvalósultak, helyzeteink is voltak. A félidő második felében a kapusunknak volt több olyan védése, ami nagyon kellett, hogy meccsben maradjunk. Fordulás után sok veszélyes támadást vezettünk, úgy éreztem, csak idő kérdése, mikor szerezzük meg a vezető találatot. Meg is szereztük, csak megint egy olyan külső tényező miatt nem született gól, amiről nem mi tehetünk. Ez már a sokadik ilyen volt, ha az elmúlt fordulókat nézem. Abszolút nem volt benne a mérkőzésben, hogy a Csákvár gólt szerez. Minimum a döntetlenre rászolgáltunk volna, de a második félidő alapján megérdemelt lett volna a győzelmünk.

Ez mit sem változtat persze azon, hogy tavasszal eddig csak két pontot szerzett a PMFC, s már kieső helyen áll. Ennél kevesebbet csak a sereghajtó Mosonmagyaróvár szerzett, egyet gyűjtöttek. A Tiszakécske sem áll jobban mondjuk ebben a tekintetben, két ikszet hozott össze szintén. A Budafok négy pontjával már ráduplázott erre, míg a következő Győr már kilenccel áll. A többi együttes mind begyűjtött legalább 10 pontot az újra indítás óta. Ebben a számításban a februárban pótolt meccseket is az őszi tabellához számoltuk.

A tavaszi tabella

  1. Ajka 17 pont
  2. Vasas 15
  3. Soroksár 13
  4. BVSC-Zugló 13
  5. Nyíregyháza 12
  6.  Szeged 12
  7. Gyirmót 11
  8. Bp. Honvéd 11
  9. Szombathely 11
  10. Siófok 11
  11. Kozármisleny 10
  12. Csákvár 10
  13. Kazincbarcika 10
  14. Győr 9
  15. Budafok 4
  16. PMFC 2
  17. Tiszakécske 2
  18. Mosonmagyaróvár 1

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában