Bama.hu videó

2024.03.07. 20:06

Köszöntötték a pécsi labdarúgás legendás alakjait

A PMSC Egyesület és a PMSC Öregfiúk Egyesület vacsorát szervezett csütörtök estére, amelynek célja, hogy a klub elődjéhez tartozó, a Pécsi Dózsában futballozó, s immár hetven év feletti ikonokat köszöntse, méltassa.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Jó hangulatú estét töltöttek el együtt finom ételek mellet a pécsi labdarúgás meghatározó figurái, akik nélkül talán soha nem kerültek volna ilyen arany fejezetek a vármegyeszékhely futballjának históriás könyvébe. A Pécsi Dózsa és a PMSC nagyjai gyűltek össze.

PMSC
Csizmadia Péter is köszöntötte a Pécsi Dózsa és a PMSC nagyjait
Fotó: Laufer László

A Jókai Rendezvényházban tartott rendezvényen Csizmadia Péter, a Fidesz pécsi polgármesterjelöltje is köszöntötte az egybegyűlteket gyermekkori élményeivel is szemléltetve, hogy a labdarúgás milyen szenvedélyt képes gyújtani nézőben és játékosban egyaránt. Emellett méltatta azokat a futballistákat, akik nagyjá tették a pécsi focit, kiemelve, tévúton jártak, akik el akarták temetni, mert inkább ünnepelni kellene.

Összefogott a PMSC Egyesület és a PMSC Öregfiúk Egyesület

IMG_2621
Mészáros Ferenccel, a PMSC Öregfiúk elnökével is elbeszélgetett Csizmadia Péter
Fotó: Laufer László

– A PMSC Egyesület és a PMSC Öregfiúk Egyesületének szervezésében jött létre ez az este – kezdte kérdésünkre Rabi Csaba, előbbi elnöke miután köszöntőjével megnyitotta a rendezvényt. – Szeretnénk rendszeressé tenni ezeket az estéket, mert számunkra nagyon fontos, hogy a PMSC család, és az ahhoz tartozó idősebb generáció, a Pécsi Dózsa labdarúgói közösen elkölthessenek egy vacsorát, beszélgethessenek a régi szép időkről. Nagyon fontos, hogy fennmaradjanak azok a történetek, amik az ő korukban akár hihetetlen sztoriknak tűntek. A tradíció nagyon fontos, próbáljuk ezt megőrizni. Ez az egyik feladata az egyesületünknek.

Az asztaloknál nem csak a falatok csúsztak le jóízűen, de kacajok is felharsantak, s megfogalmazódott az igény, hogy csak úgy, mint oly sok nyugati egyesületnél, úgy a PMFC-nél is szükség lenne egy klubhelyiségre, ahol akár naponta is összegyűlhetnének a régi szép időket megélt focisták, s szurkolóknak, a jelen labdarúgóinak átadhatnák élményeiket, felelevenítve a legendás meccseket. De persze a legfontosabb, hogy élvezhessék egymás társaságát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában