Labdarúgás

2024.03.05. 16:00

Csak ideiglenes kiállításokat hozhatnak létre a PMSC relikviáiból

Folytatják az öregfiúk törekvéseiket. A PMSC tradícióinak őrzését az ereklyék gyűjtése mellett programokkal fűszerezik.

Kvanduk Bence

Idén sem adja fel törekvéseit a PMSC Öregfiúk Egyesülete, amely a klub tradícióinak fenntartása, ápolása mellett folyamatosan programokkal is készül a pécsi labdarúgás szerelmesei számára.

PMSC
Mészáros Ferencék már egy szép kis gyűjteményt ki tudnának állítani a PMSC emléktárgyaiból
Fotó: Laufer László

– Több dolgot is megfogalmaztunk az egyesület céljai között – mondta Mészáros Ferenc elnök. – Az egyik, hogy az utánpótlást segítsük, támogassuk a rászorulókat. Idén felajánlottunk egy nagyobb összeget a PMFC utánpótlásának a tornákon való részvételhez, valamint egy óvodának segítettünk két focikapuval. Idén szervezünk a 70 év feletti pécsi labdarúgók számára egy vacsorát a PMSC Egyesülettel közösen. Szeretnénk méltatni az öregkort, azt, amit elértek a pályán, azokat az értékeket, amit hozzáadtak az együtteshez. Bízunk benne, hogy ezzel hagyományt teremtünk! Két tornát is tervezünk, az egyiket az év végén teremben tartanánk, illetve lenne egy nagyszabású nemzetközi minitornánk. Sok ötletünk van, amit meglepetésnek szánunk!

A PMSC relikviáinak csak ideiglenes helyet találhatnak

Emellett a pécsi futball emléktárgyait is folyamatosan keresik, s kiállítható állapotba hozzák, immár 18 bekereteztetett mezzel rendelkeznek többek közt.

– Fókuszban van az ereklyék begyűjtése. Van három, a klubért tenni akaró ember, aki a szervezésben, kutatásban, leltározásban, válogatásban segít – folytatta. – Abból kell kiindulnunk a kiállításukkal kapcsolatban, hogy itt stadion a következő 4-5 évben nem lesz. Bár ebben ne legyen igazam! Így csak ideiglenes tárlatokat tudnánk létrehozni. Az egyik hely a idősebb Dárdai Pál Labdarúgó Edzőközpontban lehetne, ahol beszélgetéseket, élménybeszámolókat is tarthatnánk mellettük. Emellett jeleztem már az illetékeseknek, hogy a Jókai téri irodánkat már kinőttük. Ha ideiglenesen kaphatnánk valahol egy klubhelyiséget, akkor ott is kiállíthatnánk a relikviákat, amíg nincs stadion, ahol méltóképpen el lehetne őket helyezni. Olyat, hogy se stadionunk, se pályánk, se otthonunk, se klubhelyiségünk, nem nagyon látott a világ egy valamikor a régió legmeghatározóbb egyesületénél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában