Bama.hu videó

2024.03.21. 19:59

Nem sikerült lezárni, az utolsó másodpercekben botlott a Panthers (galéria és videó)

Hiába remekelt a második negyedben a Panthers, a hajrában egy hajszállal jobbnak bizonyult nála az Újbuda MAFC. Így csak az utolsó fordulóban dől el az NB I. B. Piros-csoportjának alapszakaszának első helye, amire még mindig a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata a legesélyesebb.

Kvanduk Bence

Kőkemény védekezéssel kezdett mindkét csapat, így pontszerzést sokáig nem látott a Lauber Dezső Sportcsarnok közönsége.A jeget két perc után a PVSK-Veolia, egész pontosan Horti törte meg, akinek sikerült elérnie, hogy egy alacsonyabb játékosnak kelljen kiváltania rá, s felette be tudta dobni a ziccert. Erre viszont rögtön egy triplával, s egy 7–0-os rohanással válaszolta MAFC.

pvsk-veolia
Igrutinovicsnak nem sikerült az utolsó lépést is megtetetni még a PVSK-Veolia csapatával
Fotó: Laufer László

Láthatóan nehézségeket okozott a Panthersnek eleinte feltörni az újbudai reteszt, de amikor ez sikerült elkezdett felzárkózni, s még az első pihenő előtt fordított. A folytatásban aztán nagyon elkapta a hazai gárda a fonalat köszönhetően Antóni tripláinak is, akit az sem zavart meg, hogy emberről a sarokból kell vállalkoznia, de Igrutinovics játékára sem találta az ellenszert a MAFC. Így kettő híján 40-ig jutott tíz perc alatt a Vasút, s komoly előnyt harcolt ki a folytatásra.

A harmadik negyed elején ismét beragadt a Vasút, s az Újbuda rohamtempóban kezdett feljönni. Öt perc alatt 15–4-et rohantak a vendégek, végül egyenlíteni is tudtak miközben minden labdáért csúsztak-másztak. Persze a harciasság a Panthersből sem hiányzott, s Mokánszki dudaszós triplájával sikerült újra 6 pontra feltornászni az előnyt.

A záró tíz percben tovább dúlt az óriási csata. A végjátékra is egyenlő állásnál érkeztek meg a csapatok, de a vendégeknél volt a labda, s 6 másodperccel a vége előtt Archibald bevágott egy duplát. Halász próbálkozhatott még egyszer, de kísérlete rövid lett, így kettővel nyert az Újbuda.

PVSK-Veolia–Újbuda MAFC 85–87 (21–19, 38–26, 16–24, 10–18)

Férfi kosárlabda NB I. B., Piros-csoport, 25. forduló. Pécs, Lauber Dezső Városi Sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Benczur, Fodor, Gruber. 
PVSK: IGRUTINOVICS 18, Németh A. 3/3, Frank 2, Bíró O. 9/3, HORTI 9. Csere: Mokánszki 10/6, Plézer 7, Halász Á. 14/9, Harka, ANTÓNI 13/9, Molnár M. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics. 
MAFC: Archibald 19, POLGÁRDY 27/6, Pintér D. 6/6, BORDÁCS 10, PÁPAI 13. Csere: Biber 2, Buzás 2, Katona J. 6, Komma 2, Misek. Vezetőedző: Lakits András.

Következik (03. 31., 18.00): Vasas Akadémia–PVSK.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában