Labdarúgás

2024.03.24. 09:41

Rangadókon kell pontokat szerezni

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Ezen a hétvégén egyetlen NB III.-as baranyai labdarúgócsapat szurkolójának sem kell útra kelnie, ha látni akarja együttesét játszani, hiszen mind hazai környezetben gyűjtögethetik a pontokat, ráadásul az esélyek is jók arra, hogy győztesen hagyják el a pályát. Mindegyik mérkőzés vasárnap 14 órakor kezdődik. 

A Szentlőrinc SE nagyjából bárki ellen úgy fut ki idén a gyepre, hogy a mérkőzés favoritja, most viszont talán a piros-feketék dolga tűnik a legnehezebbnek. A Dél-nyugati csoportban veretlenül második lőrinciek ugyanis a harmadik Dunaföldvárt fogadják, amelyben többek között a rengeteg NB I.-es meccsrutinjával felvértezett Bartha László is játszik. A földváriak viszont nincsenek eddig tavasszal tökéletes formában. Ugyan legutóbb az Érdet 5–0-ra verték, előtte a Kaposvártól egy négyest kaptak. Ha a piros-feketék hozzák megszokott formájukat, akkor biztosan nem adnak lépéselőnyt az éllovas Iváncsának. 

Eközben a Mohácsi TE 1888-hoz a tabella utolsó előtti helyezettje, a Szekszárdi UFC érkezik. Mindkét együttesnek nagyon kellenek a pontok, de a korábbi eredmények alapján az MTE begyűjtheti első sikerét tavasszal. Az is igaz azonban, hogy a sereghajtó Dunaújvárost legyőző tolnaiak feldobva érkezhetnek, s az előzés esélyével lépnek pályára a riválisnál. 

A PTE-PEAC a sárga-feketékéhez hasonló céllal léphetnek pályára a Gárdony-Agárd ellen. Ha a pécsiek nyernek, akkor megelőzik ellenfelüket a tabellán. Sőt, jó eséllyel elmozdulnak a kiesőhelyről is. A gárdonyiak legutóbb a Lőrinctől kaptak egy négyest, így nem a legjobb passzban érkeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában