Labdarúgás

2024.04.10. 19:44

A fordulást követően már nem kapott esélyt a Carbonex-Komló

Nem tudtak közelíteni a tabellán. Nagyjából egy félidőn át tudta komoly csatára késztetni a Carbonex-Komló férfikézilabda-csapata vendéglátóját, a Dabast az NB I. 26. fordulójából előrehozott meccsen, így végül hétgólos vereséget szenvedett.

Kvanduk Bence

Rotim gólja nyitotta meg a Carbonex-Komló dabasi vendégszereplését, de a hazaiak keze sem remegett meg a másik oldalon, sőt, a frissen hosszabbító Bogdanic eladott labdájából a maguk oldalára billentették a mérleg nyelvét. 

Carbonex-Komló
Jerkovic és a Carbonex-Komló nem tudott elégszer túljárni a Dabas eszén
Fotó: Laufer László

Onnantól nagy csata alakult ki a pályán, mindkét együttes elkövetett hibákat. Rossz lövések, eladott labdák, szép megoldások követték egymást. Hol az egyik, hol a másik csapat vezetett eggyel, de ellépni nagyon sokáig nem tudott egyik sem. Jerkovicsra nem igazán találták a megoldást a hazaiak, ugyanakkor Szöllősi Olivérék életét is komolyan megkeserítette Bálint és Török. Végül a hajrához közeledve a Dabas jutott egy kis lélegzethez, amikor kettővel vezetett már Marosán György időt is kért. Végül egy utolsó másodperces hetessel azonban még tovább is nőtt a vendéglátó előnye eggyel a szünetre.

A pihenőt követően beragadt a Bányász, s a Dabas három gyors góllal tovább mélyítette a gödröt, így nem volt más választása a komlói vezetőedzőnek, újra időt kért. Az eligazítás segített, Menyhárt és Váczi találatával elkezdett felkapaszkodni a vendég egylet. Ezt a kezdődő lendületet viszont a remek formában védő Nagy Tibor megfékezte.

Ahogyan telt az idő, a Dabas egyre javult, s közönség szórakoztató megoldásokkal tartotta az előnyét, amely már hét gólra rúgott a második félidő közepén. Innen már nem volt visszaút a Komló számára, hiába próbálta még egy időkéréssel a hajrában felrázni csapatát Marosán. Az utolsó hat és fél percben csupán három gól esett, így végül maradt is a hétgólos különbség a Dabas javára.

Dabas–Carbonex-Komló 28–21 (16–13)

Férfi kézilabda NB I., a 26. fordulóból előrehozott mérkőzés. Dabas. 
Dabas: NAGY T., Szikora – Garajszki 1, BÁLINT 8 (2), Dobrkovic 2, Bognár N. 1, FEKETE B. 5, Kádár, Laurinyecz 3, Szöllősi Sz. 3, Török Á. 4 (1), Koller 1, Szeverényi, Ács T. Edző: Tomori Győző. 
Komló: Merkovszki – Urbán E. 1, BOGDANIC 5, Rotim 1, Veselinovic 1, JERKOVIC 5, Menyhárt 2. Cs.: Granic (kapus), Váczi 5 (5), Szöllősi O., Varga Sz., Kovács D., Golyás G., Ács P., Orbán B. 1, Vekic. Edző: Marosán György.
Kiállítás: 4, ill. 8 perc.
Hétméteres: 3/3, ill. 5/5.

Következik: Tatabánya–Carbonex-Komló (04. 20., 18.30).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában