Rali

2024.04.10. 10:06

Élményeikről sztorizgatnak csütörtökön a baranyai bamakósok

Móga Richárd

Forrás: Dr. GBSz Team Pécs-Bamako

Két hónapja még arról az örömhírről számolhattunk be, hogy célba ért a világ legnagyobb amatőr raliján, a Budapest Bamako Rallyn a pécsi Dr. GOBASZ Team, csütörtökön délután 17 órától pedig izgalmasnak ígérkező élménybeszámolóval készül a csapat a Pepita Balokány-Pepita Közösségi Téren, kiegészülve Mikolicz Lászlóval, a Millenium Falcon brigád tagjával.

A legendás Dakar-rali egyetlen szellemi örököst hagyott maga után. A Budapest-Bamako a sivatagi ralik lángját viszi tovább Afrikában. A rajt nem Párizs, hanem Budapest. A cél pedig mindig egy más nyugat afrikai város, ezúttal Sierra Leone fővárosa, Freetown volt.

Az indulók természetesen nem mentek üres kézzel, sőt, példaként említve hatvan kilónyi támogatás tovább nyomta a pécsi csapat járműjének súlyát, de tartalék dízelolajat, vizet és fertőzésveszélytől tartva konzervekkel is bespájzoltak.

Biztosan lesz mit mesélniük, hiszen a szenegáli zavargások miatt nem várt akadályokba ütközött a megmérettetés, továbbá pár napig nagyon hallani sem lehetett róluk, ugyanis Guineában nem igazán volt internet-lefedettség, illetve a telefonhálózat sem volt tökéletes. Ráadásul mint írták a közösségi felületükön, az utolsó szakasz igazi kihívás volt számukra, hiszen olyan utakon kellett menniük, hogy volt, hogy a 26 kilométeres utat 5 óra alatt tudtak megtenni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában