Kosárlabda

2024.04.12. 08:26

Kezdődik a rájátszás második köre: az ötödik helyért is sokat kell még tenni

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Szusszanhatott egyet az NKA Universitas Pécs élvonalbeli női kosárlabdacsapata, de pénteken 18 órától ismét parkettre kell lépni, méghozzá hazai környezetben az ELTE-BEAC ellen, a rájátszás második körében. 
A címvédő Sopron elleni vesztes párharcot követően eldőlt, hogy a baranyai együttes legjobb esetben is csak az ötödik helyen zárhatja a 2023/24-es idényt, de ehhez még nagyon sokat kell tenni. A közelgő összecsapást egyébként később bonyolították volna le, de a két fél megállapodott, hogy a hivatalos kiírásnál hamarabb kezdődjön a két győzelemig tartó csata.

Nadija Smailbegovic, a Pécs kiválósága: – A Sopron elleni találkozót követően a lányok frissen és kipihenten tértek vissza a néhány napos szünetről. Szerintem, ha úgy játszunk, ahogy az edzéseken készültünk, akkor nem lesz probléma. Azt tudjuk, hogy a BEAC egy olyan csapat, ahol több játékos is igazi vezéregyéniség tud lenni a pályán. Őket kell minél inkább kivennünk a játékból. Az alapszakaszban, amikor utoljára találkoztunk velük, akkor ezzel voltak nehézségeink, de ha erre most odafigyelünk és a saját tempónkban kosarazunk, nem lesznek problémák a pályán. 
Az egymás elleni találkozók eredményeit látva izgalmas, kiélezett ütközetre lehet készülni, de az mindenképp a pécsi klub mellett szól, hogy hazai terepen kezdheti ezt a párharcot. Az viszont nehezítés lehet, hogy vélhetően Weninger a szokásosnál kevesebb játékpercet kaphat majd, ugyanis a csapatkapitány hétfőn csatlakozott a múlt hét csütörtökön munkába álló csapathoz, válogatottbeli elfoglaltság miatt. 
A második összecsapás kedden lesz a Gabányi Sportcsarnokban 18.30-as kezdettel, szükség esetén a harmadik meccsre április 24-én 18 órakor Pécsett kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában