Labdarúgás

2024.04.21. 19:02

Nagy pofonba rohant bele a PMFC Kispesten

Vereséget szenvedett a PMFC a Budapest Honvéd otthonában a labdarúgó NB II. 29. fordulójában.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

A Honvéd már az első percekben igyekezett nyomás alá helyezni a PMFC-t, de igazán veszélyes nem tudott lenni, s negyed órát követően már a pécsiek is elkezdték távolról felmérni Dúzs képességeit. A 28. percben viszont Pejovics kezezését követően büntetőhöz jutottak a hazaiak, amit Lőrinczy a kapu jobb oldalába bombázott. Ez meg is fogta a Pécset, s percekkel később Kerezsi verte át a tizenhatoson belül védőit, majd Lőrincyhez bökte a labdát, aki félfordulatból, pattanás előtt lőtt a jobb felsőbe kapásból.

Nem adta fel ennek ellenére a Pécs, s a fordulást követően javult a játéka, de a 64. percben Lőrincy indítását Kerezsi a tehetetlen Helesfay kapujába lőtte, ezt pedig még Bobál is meg tudta fejelni eggyel.

BUDAPEST HONVÉD–PMFC 4–0 (2–0)
Labdarúgó NB II., 29. forduló. Budapest, Bozsik Aréna, 2098. Vezette: Lovas (Szécsényi I., Nagy V.). 
BP. HONVÉD: Dúzs – Kovács N. (Kulbacsuk, 77.), Pekár I. (Kálnoki-Kis, 72.), Szabó A., Benczenleitner (Eördögh, 77.) – Adorján – Krajcsovics, Keresztes N. (Bocskay, 77.), Lőrinczy, Kerezsi (Kundrák, 82.) – Bobál G. Vezetőedző: Csertői Aurél. 
PMFC: Helesfay – Miknyóczki, Rácz L. (Szekszárdi, 69.), Pejovics, Hadaró – Terbe, Hudák M. – Szabó M. (Gera Z., a szünetben), Bachesz (Rácz B., a szünetben), Majnovics (Takács Zs., a szünetben) – Harsányi I. (Krausz, 80.). Vezetőedző: Mátyus János.
Gólszerzők: Lőrinczy (29., 32. – az elsőt büntetőből), Kerezsi (64.), Bobál (71.).

Következik (04. 28., 17.00): PMFC–Szombathely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában