Labdarúgás

2024.04.08. 21:56

A Szpari gyorsabban betalált a PMFC-nek, mint a Misleny

Nem született meglepetés! A PMFC vereséget szenvedett a Nyíregyháza vendégeként Balmazújvárosban a labdarúgó NB II. 27. fordulójában.

Kvanduk Bence

Gyorsan csalódnia kellett a PMFC szurkolóknak, akik hittek abban, hogy kemény védekezéssel meg tudja állítani csapatuk a bajnokaspiráns Nyíregyházát. Az első perc végén labdát vesztettek a pécsiek saját térfelükön, s a védelem és a középpálya közti űrt kihasználva a Szpari meg is szerezte a vezetést. Beke ugratta ki a balról érkező Géresit, aki hét méterről, belsőzte el a bal alsóba a labdát a tehetetlen Helesfay mellett. Így fél perccel gyorsabban hátrányba került a Pécs, mint 8 nappal korábban a Kozármisleny ellen.

PMFC
A PMFC Hudák szabadrúgásával szépített
Fotó: Laufer László

A harmadik percben aztán egy jobbról érkező beadást már Beke fejelhetett rá, de ő hibázott, így nem növekedett a különbség. Ennek ellenére a Pécs kapuja folyamatos nyomás alatt volt, s szinte csak az volt a kérdés, mikor talál be ismét a Szpari. Erre végül a 25. percig kellett várni, amikor Géresi balról érkező beadását a középen felfutó Gengeliczki teljesen zavartalanul fejelhette a kapuba.

A második félidő elején még arra is volt energiája a nyíregyháziaknak, hogy egy kicsit szórakozzanak a PMFC játékosainak idegeivel. Nagy Dominik a kezdőrúgásnál beijesztett, mintha ismét kapura lőne, ahogyan a Mosonmagyaróvár ellen gólt szerzett, de aztán most lepasszolta a labdát.

Az 51. percben aztán Helesfay emelte meg minden vendég drukker vérnyomását, amikor a tizenhatos szélén portyázó Bekéhez passzolt, de szerencséjére a pályaválasztó támadói is úgy meglepődtek ezen, hogy nem tudtak kapura lőni, s javíthatta a pécsi kapus a hibáját.

A fordulást követően már gyakoribbak voltak a Pécs kísérletek is, de igazán góllal kecsegtető helyzetet nem tudtak kialakítani Harsányiék. Egy szabadrúgásból még is szépítettek a pécsiek, Hudák ballal lőtt a kapu bal oldalába 22 méterről, kissé jobbról.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–PMFC 2–1 (2–0)

Labdarúgó NB II., 27. forduló. Balmazújváros. Vezette: Derdák.
NYÍREGYHÁZA: Dala– Baki, Alaxai, Gengeliczki, – Farkas B., Nagy D., Kesztyűs B., Nagy B. – Kovácsréti,  Géresi (Novák, 65.), Beke (Gresó, 65.). Vezetőedző: Tímár Krisztián.
PÉCS: Helesfay – Takács Zs., Rácz L., Pejovics, Hadaró (Majnovics, 65., Lacza, 78.) – Krausz (Miknyóczki, a szünetben), Bachesz, Hudák M. – Harsányi I. (Bukovics, 65.), Tóth-Gábor (Gera Z., 65.), Szabó M.  Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerzők: Géresi (1.), Gengeliczki (25.), ill. Hudák (82.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában