Labdarúgás

2024.04.14. 19:11

Először nyert tavasszal a PMFC (galéria)

Megvan a három pont! Győzött a PMFC a labdarúgó NB II. 28. fordulójában, s így ki tudott lépni a kiesőzónából miután a BVSC-Zugló az utolsó percekben kikapott a Gyirmótnál.

Kvanduk Bence

Terbe álövése még aranyat érhet a PMFC-nek a végelszámolásnál

Fotó: Löffler Péter

Egy jó kívánsággal nyitotta a Tiszakécske elleni meccsét a PMFC. A felnőtt keretet bekísérő U9-es együttes edzőjének, Horváth Tamásnak üzent, aki egészségügyi problémákkal küzd.

PMFC
A PMFC U9-es együttese táblákkal üzent edzőjének, a felnőtt keret győzelemmel
Fotó: Löffler Péter

A kezdőrúgást követően természetesen már az aktuális ellenfél kötötte le Rácz Lászlóék figyelmét, hiszen a folyamatosan pozíciót cserélő játékosokat olykor könnyű lett volna szem elől téveszteniük. Ennek ellenére nem hagyták lövőhelyzetig se jutni sokáig a riválist.

Az első játékrész felétől a Pécs is egyre feljebb merészkedett, s magas letámadásával komoly problémákat okozott Lehoczkyéknak, s ebből szerezték meg a vezetést is a hazaiak. Egy rossz felszabadításra Terbe csapott le, aki a jobb oldalról befelé törve tizenhét méterről lőtte ki a jobb alsót.

A szünetig meg is duplázhatta volna előnyét a PMFC. Egy bal oldali szögletet követően Kiss Ágoston ejtette kapujába a labdát, de Rácz László meglökhette míg a levegőben volt, így azonnal jelezte a játékvezető, hogy felesleges ünnepelni.

A fordulást követően visszább esett a tempó. A PMFC is inkább védte az eredményt, így visszafogottabban próbálkozott, a vendég együttesben pedig egyáltalán nem volt átütő erő.

Ugyanakkor Szabó, Harsányi és Lacza összjátékát követően utóbbi megszerezhette volna a második gólt, de a partjelző úgy látta, hogy Harsányi lesen kapta már a labdát, így hiba passzolt nagylelkűen a fiatal társ elé, amikor már csak a kapussal állt szemben.

A találkozó hajrájában a vendégek már csak kétségbeesetten lődözték előre a labdát, amivel a jól záró pécsi védelmet egyáltalán nem tudta zavarba hozni, viszont minden egyes vonalon túl csorgó labda lehetőséget adott arra, hogy értékes másodperceket pörgethessen le Helesfay a hátralévő időből.

PMFC–TISZAKÉCSKE 1–0 (1–0)

Labdarúgó NB II., 28. forduló. Pécs, 600 néző. Vezette: Farkas T. (Sinkovicz, Vörös D.). 
PMFC: Helesfay – Miknyóczki, Rácz L., Pejovics, Majnovics – Terbe, Hudák – Szabó M. (Hadaró, 72.), Bukovics (Lacza, 55.), Harsányi (Szekszárdi, 88.) – Tóth-Gábor (Rácz B., 72.). Vezetőedző: Mátyus János. 
TISZAKÉCSKE: Kiss Á. –  Lehoczky, Viczián (Fodor F., a szünetben), Valencsik – Torvund, Kállai (Kryvotsiuk, 72.), Kocsis D. (Szőr, 67.), Bertus (Zamostny, 67.) –  Vajda R. (Takács T., 88.), Balázs B. – Cipf. Vezetőedző: Balogh Pál.
Gólszerző: Terbe (32.)

További eredmények: FC Ajka–Aquital FC Csákvár 0–1, Budafoki MTE–ETO FC Győr 2–1, Gyirmót FC Győr–BVSC-Zugló 2–1, KolorCity Kazincbarcika–Nyíregyháza Spartacus 0–1, Mosonmagyaróvári TE–Bp. Honvéd 0–2, Soroksár SC–BFC Siófok 2–0, Szeged-Csanád GA–Szombathelyi Haladás 2–1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában