kosárlabda

2018.10.11. 15:30

Az olimpia a célja a vb-bronzot nyerő játékosnak

Demeter Attila, a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapatának játékosa vb-bronzérmes lett a magyar U23-as 3x3-as válogatott tagjaként, ráadásul a vb All Star-csapatába is bekerült.

Szakács Miklós

Fotó: Löffler Péter

– Nem sokan gondolták, hogy vb-éremmel térnek majd haza.

– Nem voltunk esélyesek, az biztos – jelentette ki Demeter Attila. – A vb előtt volt egy ranglista, a húsz csapatból mi a tizenhetedik helyen voltunk... Aztán a második meccsünk, az észtek elleni győzelem után azért már éreztük, lehet keresnivalónk.

– Na jó, de azért nem csupán egy csoportból továbbjutó csapat tagjaként utazhatott haza, hanem egy bronzzal a nyakában. Mi volt a titkuk?

– Az, hogy igazi csapatmunkát mutattunk be. A nagy nemzeteknél szinte mindenhol akadt egy-egy sztár, nálunk ilyen nem volt. Ez lehetett az igazi erőnk. Az, hogy az elejétől a végéig küzdöttünk, nem csak Magyarországért, de egymásért is. Valódi nagybetűs csapatmunka volt.

– Ahhoz képest, hogy idén kóstolt bele a kosárlabda 3x3-as változatába, nem zárt rossz nyarat. Ott volt a felnőtt Eb-n, U23-ban vb-bronzérmes lett. Mondjuk, az önre jellemző dinamikus, gyors játék eleve a szakág felé sodorta.

– Ezt sokan mondták már, és valóban fekszik nekem ez szakág. Igaz, hogy nagyon más, mint az öt az öt elleni játék, de én élvezem.

– A „nagypályás” bajnoki szezon már elkezdődött, a PVSK két győzelemmel indított, pénteken Pécsre érkezik a Körmend. Ott lesz már a csapatban?

– Ha Csirke Ferenc betesz, akkor természetesen ott leszek. Figyeltem a fiúk meccseit Kínából is, beszéltem a társaimmal, nagyon örülök, hogy ilyen jól rajtoltunk.

– Gondolom, a vb-siker adhat egy kis plusz muníciót.

– Természetesen! Az önbizalmammal biztosan nincs baj, és hát csak végigdolgoztam a nyarat, úgy érzem, az utóbbi hónapokban sokat tudtam fejlődni.

– És a 3x3-mal mi a helyzet? Ne feledjük, a következő olimpián már ott lesz a sportág...

– Nem titkolom, ez is az egyik oka, hogy idén belevágtam a 3x3-ba. A hosszú távú célom ugyanis az, hogy a magyar válogatott tagjaként részt vehessek az ötkarikás játékokon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában