Hosszú a névsor

2022.03.15. 15:39

Ismeretlen pártok is feltűnnek a jelölők között

A két pécsi székhelyű választókerületben összesen tizenhatan versengenek a voksokért április 3-án, négy jelöltnek nem sikerült összegyűjteni az induláshoz szükséges félezer aláírást.

Munkatársainktól

Fotó: AS

Miután lejárt az egyéni országgyűlésiképviselő-jelöltek bejelentésének határideje, a helyi választási bizottságoknak ezt követően négy napjuk volt arra, hogy – a választási irodák ellenőrzése alapján – megállapítsák, sikerült-e a jelölteknek 500 érvényes ajánlást összegyűjteniük. Ennek eredményeképp kialakult a teljes mezőny. 

 

A jól ismert pártok mellett teljesen ismeretlenek, mint például a Normális Élet Pártja és a Megoldás Mozgalom is állított jelöltet a két pécsi székhelyű (azaz a baranyai 1-es, illetve a 2-es) körzetben. 
A két pécsi választókerületben nyolc-nyolc egyéni jelölt közül választhatunk április 3-án, a bizottság négy aspiráns nyilvántartásba vételét utasította el – azaz nekik nem sikerült összegyűjteniük ötszáz érvényes ajánlást.

 

 
A Baranya 1-es számú választókerületben Budai Richárd (A Mi Pártunk), Békési Sándor (Le Az Adók 75%-ával Párt), és a független Kovács Sándor nem vehet részt jelöltként a voksoláson. A másik pécsi székhelyű választókerületben a független Csonka János jelöltté válását utasították el.

 

 
Az indulók listáját böngészve több érdekességre is bukkanhatunk, hiszen teljesen ismeretlen pártok is feltűntek a jelölő szervezetek között.

 


Baranya 1-es választókerület: Bognár Szilvia (független), Hirth József (Normális Párt), Kővári János (Fidesz–KDNP), dr. Mellár Tamás (DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd), Nagy Richárd (Magyar Kétfarkú Kutya Párt), Palkó Ádám (Megoldás Mozgalom), Sugár György (Munkáspárt – ISZOMM), Varga Tamás (Mi Hazánk).

 


Baranya 2-es választóke­rület: Árvainé Behán Zsuzsanna (Normális Párt), Hencsei Zsolt (független), dr. Hoppál Péter (Fidesz–KDNP), Ipacs Sándor (Mi Hazánk), dr. Juhász Gábor (Megoldás Mozgalom), Martos Gábor (Magyar Kétfarkú Kutya Párt), dr. Szakács László (DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd), Szilá­gyi László Csaba (Munkáspárt – ISZOMM).

 

 
A baranyai 3-as, mohácsi székhelyű választókerületben öt egyéni jelölt közül választhatunk április 3-án, a bizottság három aspiráns nyilvántartásba vételét utasította el, nekik nem sikerült összegyűjteniük ötszáz érvényes ajánlást. 

 

Nem jött össze a félezer aláírás a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Mohácson próbálkozó jelöltjének, Pincehelyi Zitának. Olyannyira nem, hogy mindössze 8 (!) érvényes ajánlást tudott összegyűjteni. Ráadásul büntetést is kell fizetnie az őt jelelő szervezetnek, mivel a választási bizottság megállapítása szerint a felvett ajánlóívek közül kilencet nem adtak vissza a határidőig a választási irodának. 

 

Így járt a Normális Élet Pártja is. Az ő aspiránsuk, Husz Csaba szintén nem tudta összegyűjteni a félezer aláírást, s két ívet is elmulasztottak visszaadni, amiért kétezer forintot kell befizetniük az államkasszába.

 


Baranya 3-as választókerület: Bernáth Csilla (Mi Hazánk), Döbrei István (Megoldás Mozgalom), dr. Hargitai János (Fidesz-KDNP), Kós Zoltán (Munkáspárt, ISZOMM), Schwarz-Kiefer Patrik (DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd).

 

 
A Baranya 4-es választókerületben, melynek székhelye Szigetvár, hét jelölt közül választhatnak a szavazók. Nagy Csaba ezúttal is a Fidesz–KDNP jelöltjeként indul. A Mi Hazánk Ács Józsefet jelöli a körzetben, a DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd közös képviselőjeként pedig Szarkándi Lajosné került nyilvántartásba. Indul a választáson továbbá Molnár Fulmer-Gergely a Magyar Kétfarkú Kutya Párt színeiben, valamint A Mi Pártunk – IMA képviselője, Gál József is. Vig Aurél Bence a MEMO, azaz a Megoldás Mozgalom jelöltjeként indul, Kárpáti Zoltán pedig függetlenként száll versenybe. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!