Hírek

2004.12.22. 00:00

Egy, aki mindent vinne

Nem csillapodott le a csepeli szennyvíztisztító nemzetközi tanácsadói körüli vihar. Nagyobb falatot akarnak maguknak, át akarják venni a beruházás irányítását. Vajda Pál azonban ellenáll, és megvédi a főváros erre alapított cégét.

Zsidai Péter

A Reggel elsőként írta meg, hogy a GKW-Currie and Brown (CB) egymilliárd forintért segíti ötleteivel a beruházást. Egyik informátorunk úgy fogalmazott, forr a tenger a Városházán. Értesülésünket megerősíti a tény, hogy a cégtársulás szerződésmódosítást kezdeményezett. Át akarja venni a beruházás irányítását a fővárosi tulajdonú Enviroduna Kft.-től. A GKW-CB az Envirodunával dolgozik együtt, irodáit is használja. Öt munkatársuk ad tanácsot, de állandó jelleggel csak egy fő tartózkodik Budapesten.

Az Európai Unió, amely a beruházás kétharmadát állja, a közelmúltban kifogásolta a  megvalósulás ütemét.
Lapunk úgy értesült, a nemzetközi cégtársulásnak bár világszerte komoly tapasztalatai vannak, EU-pályázaton még nem vett részt. Az is hátráltatja az együttműködést, hogy nincsenek tisztában a hazai jogviszonyokkal. A beruházást ismerő informátorunk így minősítette munkájukat. „Jó volna, ha tanácsaikat hamarabb átadnák.

A csúszások miatt ugyanis a szerződésük előbb jár le, minthogy átadnák a tisztítót” – fogalmazott.
Az Envirodunára mostanában egyre nehezebb idők járnak. Múlt héten elvették másik feladatát, a dél-budai szennyvíztisztító megvalósítását. A főváros közbeszerzési pályázaton fogja kiválasztani a helyére lépő vállalkozást.

Az Envirodunát 2002 februárjában ötvenmillió forintos törzstőkével alapította a fővárosi közgyűlés a csepeli szennyvíztisztító megvalósítására. Ötvenmilliót kapott irodáinak felújítására, berendezésére. Évente 120 millió forintért vállalja a csepeli beruházás vezetését, hatvanmilliót kap a délbudai beruházás előkészítéséért.

Az Envirodunának most új munkatársakkal kell erősítenie. Heten kezdték a tervek megvalósítását, ma már tizenöten dolgoznak. Az eredményes befejezéshez két vezető beosztású menedzserrel kell bővülniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!