Kék hírek, bulvár

2010.04.09. 12:39

Szarvas vágódott egy busz ablakába, megsérült a sofőr - fotó

Berepült egy távolsági busz ablakán egy elgázolt szarvas csütörtökön Vokány közelében. A sofőr könnyebb sérülést szenvedett, a szarvas elpusztult. A napokban ez már a harmadik vadbaleset.

forrás: Police.hu

Szarvas sebesített meg egy távolsági buszsofőrt csütörtök délután Vokány közelében - közölte a rendőrség. A sofőr épp egy magas partoldal mellett haladt, amikor váratlanul felülről a busz elé ugrott a vad.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Elpusztult a busz elé ugró szarvas, a sofőr könnyebb sérülést szenvedett
[/caption]

Fékezni már nem volt idő, az elgázolt állat teste a szélvédőn keresztül berepült az utastérbe. A sofőr a fején sérült meg, a mentősök a helyszínen ellátták a várhatóan nyolc napon belül meggyógyuló sérüléseit.

A busz utasai közül senkinek nem esett baja, de nagyon megijedtek. A szarvas elpusztult, a helyi vadásztársaság elszállította a helyszínről - a buszban jelentős anyagi kár keletkezett.

Kakasdnál és Nagydobsza közelében is vadbaleset történt

A csütörtöki eset nem egyedülálló a napokban, ezért kiemelt figyelemmel kell közlekedni: kedden hajnalban egy szarvastehén ugrott egy autó elé a 6-os főúton Nagydobsza közelében. A balesetben senki nem sérült meg, de az állat azonnal elpusztult, az autóban pedig több tízezer forint kár keletkezett. 

A hatos út másik egy másik, Kakasd közelében futó szakaszán egy őzbakot gázolt el egy távolsági busz csütörtökön. A Teol.hu beszámolója szerint a vad a bozótosból ugrott a jármű elé, amelynek sofőre nem tudta elkerülni az ütközést.

Címkék#Vokány

Ezek is érdekelhetik