Kék hírek, bulvár

2016.11.09. 18:01

Nem tudott a betegségéről a buszsofőr

Felmentették azt a sofőrt, aki tavaly nyáron Királyegyháza felől Gyöngyfa irányába vezette a távolsági buszt, de betegsége miatt hirtelen elaludt, letért az útról, és egy fának csapódott.

Zs.J.

A balesetben tizenkilencen sérültek meg, közöttük hatan súlyosan. Egy sérült bal karját a könyökízület alatt amputálni kellett, valamint további két súlyos sérültnél is maradandó fogyatékosság alakult ki. A vádlott a baleset utáni üzemorvosi vizsgálatának elvégzéséig nem tudott arról, hogy súlyos megbetegedésben szenved, mely miatt váratlanul, bármelyik pillanatban elaludhat.



A baleset bekövetkezéséig ez nem is fordult elő nála, ezért a baleset bekövetkeztében még gondatlanság sem terheli, így az elsőfokú bíróság a vádlottat bűncselekmény hiányában felmentette. Az elsőfokú ítélet ellen, az elsőfokú ügyész által bűnösség megállapítása és büntetés kiszabása érdekében bejelentett ügyészi fellebbezést a Baranya Megyei Főügyészség visszavonta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!