Közélet

2007.02.22. 08:32

Vonatról autóbuszra szállnak

Baranya | Akik március 3-án még vonattal utaznak, egy nappal később már buszra szállnak a Villány–Siklós–Sellye vonalon. A buszok alapvetően a vasúti menetrend szerint járnak majd.

BAMA

Március harmadikán műszakzáráskor szolgáltatóváltás keretében a Pannon Volán Zrt. veszi át az addig a MÁV által végzett személyszállítási feladatokat az említett szakaszon – tájékoztatott Balázs Dezső, a Pannon Volán vezérigazgatója.

A váltást követően az új buszjáratok átszállás nélküli kapcsolatot biztosítanak Villány és Barcs között. A Pécsvárad–Bátaszék vonalon 1997 óta közlekedő vonatpótló autóbuszok szerepét is a Pannon Volán járatai veszik át. A Bajáig meghosszabbított vonalon a társaság napi két járatpárral juttatja el az utasokat úti céljukba, érintve a vasútvonal valamennyi települését és a mohácsi buszpályaudvart is. A szolgáltatás teljes egészében érinti Lovászhetényt, részben pedig Fekedet és Erdősmecskét.

Mint Micskey Tibor, a Pannon Volán termelési igazgatója hangsúlyozta, a buszjáratok alapvetően a vasúti menetrend szerint járnak majd, a közlekedési csomópontokon figyelembe veszik az átszállási, csatlakozási lehetőségeket is. Az érintett települések lakóit a polgármesteri hivatalokon keresztül tájékoztatták, a váltást követő napokon a buszokon is szórólapokat osztanak a változásról. A február havi vasúti bérletek március 5-én 24 óráig érvényesek a buszokra is.
n K. E.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!