Közélet

2008.06.23. 19:49

Lemondott a Pécs Tv ügyvezető igazgatója

Lemondott hétfő délután Keresnyei János, a Pécs Tv Kommunikációs Kft. ügyvezető igazgatója. Mint Varga Péter, a városi cégeket tömörítő Pécs Holding vezérigazgatója lapunkat tájékoztatta, a lemondás június 30-al történt.

Cs. L.

Előzménye az volt, hogy év elején a kft. 140 milliós költségvetéséből elvontak 40 milliót, ugyanakkor azt kérték, hogy a gazdálkodását ésszerűsítse. Ez nem történt meg, így számításaik szerint az év végére a Pécs Tv hiánya elérte volna a 60 milliót. Ezért még szigorúbb gazdálkodásra szólították fel Keresnyei Jánost, aki ezt nem tudta felvállalni, és tegnap bejelentette lemondását. Miután az igazgató péntektől már nem dolgozik, Varga Péter átmeneti időre kinevez egy vezetőt, de a későbbiekben pályázatot írnak ki a posztra. A vezérigazgató elmondta, azon is gondolkodnak, hogy valamennyi városi médiumot egyetlen ügyvezető alá vonnák össze, így nyilvánvalóan gazdaságosabb és eredményesebb működés érhető el, de döntés még nem született a kérdésben.

A Pécs Tv-hez a Pécs Tv Online, a Film Office, a Mediterrán Rádió és az Uránia Mozi is hozzá tartozik – magyarázta Keresnyei János. Csak az Uránia Mozi 20 milliós veszteséget termel ebben az évben. Ehhez jön a 40 milliós elvonás és a tavalyi 26 milliós veszteség, amelyet ki kellett volna gazdálkodniuk, ez pedig nem lehetséges. Alapprobléma – tette hozzá –, hogy július 15-én lejárt volna a szerződése, de a meghosszabbításáról február óta nem tudott érdemben beszélni senkivel. Miként arról sem, hogy melyik városi közcélú feladatot csökkentsék vagy szüntessék meg a megtakarítás érdekében, hiszen ehhez politikai döntés szükségeltetik, saját hatáskörben nem dönthet. Amit tíz évig épített, azt nem kívánta tönkre tenni – mondta Keresnyei János –, azt pedig nem vállalja fel, hogy a hátralévő húsz napja alatt leépítse a céget, és embereket tegyen utcára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!