Közélet

2010.04.10. 18:02

Hajóra szállt a Pécsi Egyetemi Napok - videóval

Az A38-on mutatkozott be az országos szintű fesztivállá érett PEN szervezőgárdája a diákrektorjelöltekkel együtt egy rendhagyó sajtótájékoztató keretében. A hatás nem maradt el.

PEN ügynökség – Várnagy Szabolcs

A jó hangulat a diákrektor-jelöltek számára korán kezdődött, mivel a délutáni sajtótájékoztatót egy bő három órás út előzte meg. A gimnáziumi osztálykirándulások hangulatához hasonlított leginkább, amikor a tíz csapatvezér és az őket kísérő stáb elfoglalta a helyét a kisbuszban, a PEN hangulatfelelősei pedig kaptak az alkalmon, hogy jobban megismerkedhetnek egymással, így egy percig sem unatkoztunk. Csak a rekeszizmainkat kezdtük el fájlalni Paks környékén.

Ahogy a képeken látható, a csapatok rengeteg energiát fektettek a maskaráikba és pár talán túl jóra is sikeredett. Erre bizonyítékul egy halálra rémült kislányt tudok felhozni és egy sóhajtozó anyukát, akinek roppant nehéz dolga lesz, mire elhiteti gyermekével, hogy a benzinkútnál látottakkal ellentétben tényleg nincsenek vámpírok és azok nem igazi fogak és harapásnyomok voltak.

A sajtótájékoztatón Herendi Ferenc EHÖK elnök mellett Kardos József, az EKF programigazgatója beszélt a könnyűzene fontosságáról. Pécset a gazdag klubélete és rengetek ismert zenekara alapján a magyarországi Liverpoolként aposztrofálta és hangsúlyozta, hogy az EKF-es rendezvények fontos pillérei a fiatalokat megcélzó fesztiválok, mint a PEN, a Fishing on Orfű vagy a Rockmaraton. Olyannyira, hogy az EKF 1.8 milliárdos program költségvetésének mintegy 10 százalékát fordítják a zenés programok támogatására.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Hajóra szállt a Pécsi Egyetemi Napok
[/caption]

Majd Szabó Gábor PEN kapitány vette át a szót, és a PEN szellemiségéről mesélt. A PEN elmondása szerint nem profitorientált vállalkozás, hanem a támogatóknak hála lehetőségük van kísérletezni és egy egyedülálló zenei programmal készülni. Így a fesztiválszezont olyan bandák felvonultatásával fogja megnyitni a PEN, melyeket az országban máshol nemigen lehetne látni. Az izgalmas produkciók mellett pedig a nagy nevek sem maradnak el: idén DJ Krush, a Tito and Tarantula és a Client a húzónevek.  Kozlov Sándortól, az A38 sajtóreferenstől megtudtuk, hogy a hajó szempontjából is kitüntetett szerepe van a fesztiválnak, hiszen idén az A38 a Sziget mellett csak a PEN-en fogja magát képviselni.

A hangulat könnyítése érdekében a 30Y frontembere, Beck Zoltán beszélt a PEN-hez fűződő intim viszonyáról, a Punnany Massif a készülő lemezükről, valamint a diákrektorságért versengők is megmutatták jelmezüket, miközben felvázolták programjukat a sajtótájékoztató kötött részének végén. De ennyivel nem úszták meg, Stemler Miklós sajtófőnök záró szavai után ellepték a pécsieket az ezidáig a háttérben várakozó riporterek.

A tájékoztató után egy órával még mindig voltak újságírók a hajón, úgyhogy biztonsággal kijelenthetem, hogy sikerült felkelteni az érdeklődést, ami reméljük, hogy az újonnan átadott autópálya április utolsó hétvégéjének drasztikusan megnövekvő forgalmában lesz tetten érhető.

Címkék#PEN#Pécs

Ezek is érdekelhetik