Közélet

2010.04.09. 19:35

Választás 2010 a bama.hu-n

Vasárnap reggeltől folyamatosan tudósítunk az országgyűlési választásokról: adatokkal, helyszíni beszámolókkal és videóval.

BAMA

Az országgyűlési választás kapcsán, mint mindehol, nálunk is borul a szokásos hétvégi menetrend. Természetesen úgy, hogy minél több információval szolgálhassunk - elsősorban baranyai vonatkozású eredményekkel, hírekkel, tudósításokkal.

Péntek éjféltől a kampánycsend miatt megszűnik a cikkekhez való hozzászólás lehetősége, és a bama.hu főoldaláról eltűnnek a választáson induló pártokkal, jelöltekkel kapcsolatos cikkek és linkek - természetesen csak ideiglenesen, konkrétan urnazárásig, azaz vasárnap este hét óráig.

Érdemes azonban már vasárnap reggeltől figyelni bennünket, hiszen folyamatosan közöljük a legfrissebb részvételi adatokat, és az esetleges kampánycsendsértésekről (pontosabban az ezekről szóló bejelentésekről) is beszámolunk.

Igazán persze csak az urnazárás után, azaz vasárnap este héttől indul be az élet.

Terveink szerint elsőként arról számolunk be, hogy a választási bizottság szerint - azaz hivatalosan - történt-e ténylegesen kampánycsendsértés vagy bármiféle visszaélés a kampánycsend ideje alatt.

Ekkortájt várható, hogy befutnak az első adatok a leadott voksokról. A választás állásáról innentől kezdve folyamatosan beszámolunk. Elsősorban a baranyai választókerületek eredményeire koncentrálunk, de természetesen az országos adatokat is közöljük.

Munkatársaink ugyancsak este 7 körül érkeznek a Fidesz, az MSZP, a Jobbik és az LMP székházába, ahonnan az elkövetkező órákban többször is bejelentkeznek. A helyszíneken ráadásul nem csak szöveges tudósításokat, hanem videófelvételeket is készítünk - terveink és reményeink szerint az elsőt nem sokkal az urnazárás után már láthatják is olvasóink.

Vasárnap este héttől természetesen ismét hozzá lehet szólni a cikkekhez, így megkezdődhet a választásokkal kapcsolatos párbeszéd, vita, nyilvános szurkolás - reményeink és kérésünk szerint kulturált keretek között.

Vasárnap megerősített szolgálatban várjuk tehát olvasóinkat - és bízunk benne, hogy megfelelő keretet biztosítunk az informálódásra és párbeszédre egyaránt.

a bama.hu szekesztősége

Ezek is érdekelhetik