Közélet

2010.08.10. 11:20

Ezerötszáz katona érkezik tankokkal és ágyúkkal

A baranyai megyeszékhelyen szeptember 11–12-én tartják meg az I. Pécsi Nemzetközi Hadi-, Technikatörténeti Jármű- és Modellkiállítást, azaz a HATEJAMO-t – jelentették be tegnap a rendezők.

M. B.

Az esemény főszervezője, Karácsony András úgy fogalmazott, a Magyarországon eddig példa nélküli rendezvényt hagyományteremtőnek szánják. Az Expo Center, a vásártér és a Pécs Plaza környékén tizenkét hektáron várják a harci járművek, a veterán autók, a katonai hagyományőrzés, a vasút-, repülő- és autómodellek kedvelőit. A statikus bemutatók mellett hadijátékokat is rendeznek, azok minden kellékével, füsttel, rohammal, ágyúdörgéssel.

A tervek szerint közel ezerötszáz hagyományőrző segítéségével elevenítik fel a római idők és a középkor, a napóleoni hadjáratok és a második világháború összecsapásait, tankcsatával, lovas rohammal.

A négy hadijáték szereplőinek egy része külföldről érkezik. Az esemény egyúttal a vasútmodell modul-terepasztal találkozónak is otthont ad, több kilométer hosszan futnak majd a szerelvények. A vonatokon kívül láthatók lesznek különféle guruló, úszó, repülő modellek és makettek is.

Címkék#HATEJAMO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!