Közélet

2012.04.05. 18:46

Ha megtalálja, nyilvánosságra hozza szakdolgozatait Gyurcsány Ferenc

Ha megtalálja, nyilvánosságra hozza szakdolgozatait Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke csütörtökön arra a hírre reagált, hogy a Pécsi Tudományegyetem leállította 1984-ben írt diplomamunkájának keresését.

Forrás: MTI

A Demokratikus Koalíció elnöke csütörtökön arra a hírre reagált, hogy a Pécsi Tudományegyetem leállította 1984-ben írt diplomamunkájának keresését.

A politikus egy lakossági fórum előtt tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, nem fogja kezét-lábát törni, hogy megtalálja dolgozatainak saját példányait, de a normálisan elvárható, átlagos erőfeszítéseket megteszi a diplomamunkák felkutatása érdekében.

Gyurcsány Ferenc elmondta, jó pár ezer kötetes könyvtára van és a pécsi idők óta hatszor költözött, sok holmi még mindig dobozokban van. A következő napokban, hetekben azonban ki fogja nyitni a dobozokat, és végignézi a polcokon a köteteket.

Az egykori kormányfő kifejtette, nem tudja, van-e politikai provokáció vagy szándékosság a mögött, hogy Pécsett nem találják a szakdolgozatát, de ahhoz már hozzászokott, hogy ha a jobboldalnak baja van, a második mondatban eltalálnak hozzá.

A politikus szerint kiszámítható volt, hogy már a köztársasági elnök lemondásának éjszakáján elkezdtek foglalkozni az ő szakdolgozatával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!