Közélet

2012.04.19. 08:24

Harkány elbukta a pályázatot

Arra még van esély, hogy a gyógykórház egyedül megvalósíthassa a 3,2 milliárdos pályázatban rá eső részt.

Babos A. (Dunántúli Napló)

– Nem járult hozzá a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség ahhoz, hogy új határidőt kapjon a harkányi együttműködés az elnyert uniós pályázat önerejének bemutatásához, amit a legutóbb megszavazott, most hétfő délutáni időpontra nem tudtak teljesíteni. Ezért elbukták a támogatást – közölte tegnap Farkas Tibor, a régiós fejlesztési ügynökség vezetője.

Arra még van esély, hogy a gyógykórház egyedül megvalósíthassa a 3,2 milliárdos pályázatban rá eső részt: ők korábban nyilatkoztak arról, így is vállalnák a fejlesztést, s náluk rendelkezésre áll a szükséges önerő.

Farkas Tibor kiemelte: van egy új pályázati kiírás, amelyen Harkány is indulhat, hisz nincs feketelista elbukott korábbi pályázatok miatt, így elvben nyerhetnek az új kiíráson is, akár a korábbinál jobb feltételekkel. Egyebek mellett ebben bízik Imri Sándor polgármester, de közölte: most újra kell tervezniük, számbavenniük, mit tehetnek a fürdő és az önkormányzat megmentéséért.

Mindemellett a befektetői pályázatot is érvényben tartják, és maguk is próbálnak befektetőt csalogatni. Lapunk arról értesült, hogy a mostani pályázati kiírás ugyan a korábbinál magasabb támogatási arányt is enged – vagyis nem kell olyan sok önerőt biztosítani –, ám az egy pályázóra jutó, kiosztható pénz kevesebb lesz, mint amit az önkormányzat és a gyógyfürdő elbukott.

Döme Róbert harkányi képviselő továbbra is bízik az 1,3 milliárdos ajánlatot adó villánykövesdi Sa-Le Invest Kft. tulajdonosában, Leéb Józsefben, aki azt ígérte nekik, hogy akár a pályázati pénz nélkül is beszáll a fürdőbe. A vállalkozót is kerestük, nem értük el.

Babos A. (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!