Közélet

2013.02.07. 10:05

Pécsen is tüntet a HaHa

Február 8-án délben lejár az az ultimátum, amelyet a Hallgatói Hálózat adott a kormánynak a diákok követeléseinek teljesítésére. A pécsi Középiskolai Hálózat tagjai levelet készülnek átadni Páva Zsoltnak és a közgyűlésnek.

bama.hu (forrás: index.hu)

Az ultimátum azt is tartalmazza, hogy ha a követelések nem teljesülnek, akkor február 11-én hétfőn országos megmozdulások kezdődnek.

Az önszerveződő diákmozgalom szerint a HÖOK és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által megkötött megállapodás nem kielégítő, ezért alternatív megállapodás-tervezetet dolgoztak ki, amit pénteken ismertetnek.

A HaHa hétfőn délután háromra a Deák térre jelentett be demonstrációt. Pécsett délután ötkor kezdődik tüntetés a ’48-as téren, Szegeden pedig a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán fognak összegyűlni a demonstrálók.

Hétfőn reggel a Hallgatói Hálózat molinóját feszítették ki a Magasház 13. emeletére, mely február 11-i rendezvényüket hirdette.

A középiskolások is mozgolódnak

Pécsett, a mai városi önkormányzati ülés során, délután 3 órakor a pécsi Középiskolai Hálózat aktivistái levelet készülnek átadni a Polgármester úr és a közgyűlés részére, melyben kéréssel és egyben határozati javaslattal fordulnak a város képviselőihez. Céljuk felhívni a figyelmet a jövőjükért  való felelősségvállalás és a város jövőjét súlyosan befolyásoló, rossz döntések elleni tiltakozás fontosságára.

Emellett átadják a pécsi hallgatók, oktatók, középiskolások és tanárok 13 pontból álló, a köz és felsőoktatás reformjára vonatkozó követeléseit, melyet 2012. december 20-án a pécsi Hallgatói Hálózat által szervezett "REUNION – a középiskolai és egyetemi polgárság első közös fóruma" keretében a jelenlévő diákok, hallgatók, tanárok, oktatók és szülők fogalmaztak meg. A követelések még nem vesztettek az aktualitásukból - olvasható abban a levélben, melyet a pécsi Középiskolai Hálózat juttatott el szerkesztőségünkbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!