Közélet

2014.08.31. 22:11

Átadták a Testvérvárosok Terei Általános Iskolát Pécsen

A vasárnap ünnepélyes keretek között átadott Testvérvárosok Terei Általános Iskolát (TVT) csaknem 600 millió forintból, javarészt európai uniós forrásból újították fel.

MTI

Az elsőként felújított, szintén jugoszláv IMS-szerkezettel készült Illyés Gyula iskolát 2008-ban be is zárták, majd 2011 szeptemberére félmilliárd forintért felújították. A másik két tanintézmény - a TVT és az Árpád Fejedelem Iskola - működését állandó műszaki felügyelet mellett azzal a kikötéssel engedélyezték, hogy rekonstrukciójukra a lehető leghamarabb sort kell keríteni.
   
Páva Zsolt pécsi polgármester a felújított iskola vasárnapi avatásán elmondta, nemcsak az épület szerkezetét erősítették meg, hanem annak teljes infrastruktúráját is megújították, így az iskola a megyeszékhely legmodernebb alapfokú intézményévé vált. Kitért arra, hogy az iskola 600 diákja 32 felújított teremben kezdheti meg a szeptembert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!