Közélet

2016.02.22. 16:16

Idén elkészülhet a Zrínyi Emlékterem

A szigetvári vár felújításának, új tartalommal való megtöltésének egyik kiemelt eleme lesz a Zrínyi Emlékterem kialakítása.

K. E. (Dunántúli Napló)

A kiszemelt helyszínen zajló ásatásokat követően most közbeszerzési eljárás keretében választják ki a kormány által is támogatott beruházás kivitelezőjét. Az elképzelések szerint az új látogatóközpont és a palotaépület között a földbe mélyítve alakítják ki az emléktermet.

Már a tavalyi Zrínyi Napokra elkészült a szigetvári vár látogatóközpontjának nagyberuházása, több kisebb fejlesztési elem megvalósulása pedig idén várható. A város reményei szerint a kormány által beígért támogatásból jut majd nemcsak a romos falszakaszok megerősítésére, hanem gépészeti korszerűsítések végrehajtására is. Az építési kivitelezések mellett a vár kiállítótermeit valódi tartalommal töltik meg, hagyományos és modern, interaktív tárlati eszközökkel – ide kerülnek a szigetvári vár múzeumából egy évtizede Pécsre „száműzött” hadtörténeti kiállítás darabjai is –, valamint a vár szabadtéri területein egy hagyományőrző gyakorlóteret, egy úgynevezett amfiteátrumot, illetve egy 300 fős mobil színpad és nézőteret hoznak létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!