Közélet

2016.07.03. 19:44

Városkártyát tervez Szentlőrinc is

A Baranya több településén sikerrel működő városkártyarendszer indításáról is tárgyalt legutóbbi ülésén a szentlőrinci képviselő-testület.

Nógrádi L. (DN)

A Szentlőrinc-kártya ötlete a helyiek és a település vezetői körében is felvetődött korábban, és kampánytéma is volt, ezért úgy döntöttek, a helyi vállalkozásoknál, szolgáltatásoknál és rendezvényeken is biztosíthatnának kedvezményeket a kártyát kiváltóknak. Egyelőre vizsgálják a lehetőségeket és feltérképezik, milyen fogadtatásra számíthat a kártya a városlakók és a vállalkozások körében – közölte megkeresésünkre a város polgármestere. Koltai Péter hozzátette: a helyi közösség összetartozását erősítheti, a lokálpatriotizmust is szimbolizálja egy ilyen szolgáltatás, ezért fontolják meg a közeljövőben a bevezetését.

A közösségi értékeket erősítő városkártyák nem is meretlenek Baranyában, a pécsi Tüke-kártya rendszerén túl Siklóson, Harkányban és Szigetváron is élhetnek a lakók a helyi igazolványok előnyeivel. A spórolási lehetőségek a kedvezményes fürdőbelépőktől a vásárlási árengedményeken át az olcsóbb parkolásig terjednek, városonként változó kínálattal.

Ezek is érdekelhetik