Közélet

2016.11.30. 17:22

Jövő tavasztól más szállítja a szemetet Mohácson

A Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Kft. helyett a Délkom Kft. végzi a hulladékszállítást a városban jövő év áprilisától, a képviselő-testület döntése szerint.

W. K. (Dunántúli Napló)

A tevékenység önkormányzati cégen belüli további működtetése ugyanis az áprilisban bevezetett új jogszabályi változtatások következtében fenntarthatatlanná vált. Ha a jelenlegi keretek között végeznék továbbra is a szolgáltatást, évi 60-70 millió forint veszteséggel kellene számolnia az önkormányzati cégnek.

Ez esetben pedig a városnak nem maradna más lehetősége, mint a kommunális adó mértékének emelése. Jelenleg évi 25 millió forint folyik be ebből az adónemből a település kasszájába – számítások szerint, ha a mostani rendszert fenntartanák, négyszeresére kellene emelniük a lakosságra háruló terheket, amit az önkormányzat mindenképp szeretne elkerülni. Ezért döntött úgy a testület, hogy a mohácsi hulladékgazdálkodási ágazat egy nagyobb szolgáltatóhoz, a Délkom Kft.-hez kerül – a nagyobb társasághoz tartozók magasabb összegű központi támogatást is kapnak. Az átszervezéssel a hulladékszállítás eddig megszokott rendje a lakosság számára nem majd jelent változást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!