Koronavírus Baranyában

2020.04.10. 14:00

Egyedülálló közösségi dokumentumfilm készül a járványról – 14 millió magyar szerepelhet benne

Drámai és örömteli pillanatokról szól majd a Karanténban 2020, az a közösségi dokumentumfilm, ami az emberek járvány által megváltozott életéről szól. A 80-90 percesre tervezett film szereplői pedig azok a hétköznapi hősök, családok és egyedülálló emberek, akik telefont ragadnak és felveszik, hogyan élnek a világjárvány idején.

Németh Krisztina

Karantén egy hajón, gyerekkel Franciaországban vagy Budapesten

Hétköznapi gondolatokat, drámai pillanatokat vagy épp a gyerekkel átélt vidámságokat gyűjt majd össze az a dokumentumfilm, amit a világjárvány és az emberek reakciói ihlettek. A felhívást egy fővárosi, televíziós szakember indította útjára azért, hogy megmutassa, mi magyarok hányféleképpen éljük meg a korlátozott szabadságot. Kurucz Róbert csupán néhány napja indította útjára a felhívást, de már most több tucatnyi videót kapott olyanoktól, akik nemcsak határon innen, hanem a világ minden szegletéből küldtek egy-egy helyzetjelentést.

Hogyan lesz ebből film?

Egy 1.5 órás közösségi dokumentumfilm lesz majd a magyarok által küldött videókból.

– A közösségi dokumentumfilm lényege, hogy nem egy profi filmes stáb forgatja, hanem egy közösség, tehát sok-sok szereplője lesz és őket egy esemény fogja össze. Ez most a sajnálatos világjárvány, ami közös, mégis mindannyian másképpen éljük meg – mondja Kurucz Róbert, a Karanténban 2020 ötletgazdája.

Hogyan lehetsz Te is szereplő?

A televíziós szakember olyan házi videókat vár, ami egy-egy történetet, élethelyzetet mesél el, legyen az vidám, elgondolkodtató vagy éppen szomorú.

– Egyelőre pozitív, kreatív és vidám pillanatok érkeztek, de a járvány előrehaladtával arra számítok, hogy ez is változni fog. Szeretnék egy olyan filmet, ami akár végigköveti ezt az ívet, ahogy súlyosbodik vagy épp eltűnik mindez, ami alapjaiban változtatta meg az életünket – teszi hozzá Kurucz Róbert.

Érkezett videó Svájcból, Spanyolországból, de Kaliforniában élő magyaroktól is.

Hova és hogyan küldheted a filmet?

Műfaji megkötés nincs, viszont fontos, hogy a szerkesztő olyan videókat vár, amit nem vertikálisan, hanem a telefont vízszintesen tartva rögzítenek. A Karanténban 2020 közösségi oldalán erről bővebbet is megtudsz és kérdezni is lehet.

Közösségi dokumentumfilm készült már Magyarországon, igaz akkor egy időpontot adtak meg az embereknek, hogy adott napon forgassák le, kivel mi történik. Kurucz Róbert most a járvány köré gyűjtené a gondolatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!