Közélet

2013.07.18. 19:13

Az Elcoteq és a PK Zrt. is a jelentős adósok között

Közzétette a 100 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező, nem magánszemély adózók listáját a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, amelyen szép számmal szerepelnek baranyai, pécsi társaságok is.

B. A. (Dunántúli Napló)

Az adóhatóságnál 2013. március 31-i hatállyal nyilvántartott, legalább 180 napon keresztül folyamatosan fennálló nagytartozók közt tíz pécsi székhelyű vállalkozás is akad.

Az talán nem meglepő, hiszen erről a Dunántúli Napló is írt a korábbi, elhíresült buszkiszervezési üggyel összefüggésben, hogy e cégek között említik a korábbi pécsi buszszolgáltató társaságot, a részben a Pécs Holding, részben egy magáncég tulajdonában álló Pécsi Közlekedési Zrt.-t (nem összetévesztendő a jelenleg szolgáltató önkormányzati Tüke Busz Zrt.-vel). Ugyancsak e körben van a már 2011-ben bezárt, és felszámolás alatt lévő Elcoteq.

A pontos tartozást az adóhatóság nem közli, csupán azt tudhatjuk, hogy a lista tagjai legalább 100 milliós adótartozással rendelkeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!