Közélet

2009.10.14. 15:06

Fordulat a Vízmű-ügyben: elutasított birtokvédelem

A rendkívül bonyolult jogi problémák miatt elutasította a Pécsi Vízmű Zrt. birtokvédelmi kérelmét a Tettye Forrásházzal szemben Szentlőrinc jegyzője. A jegyző szerint a gyors döntés segíti, hogy az ügyet bíróság előtt rendezzék.

Cs.L. (DN)

Döntést hozott dr. Karakán Béla szentlőrinci jegyző a Vízmű által indított birtokháborítási ügyben, melynek során a cég állítja: jogtalanul foglalták el több mint egy hete a Tettye Forrásház Zrt. emberei székházukat.

A döntést érdemi vizsgálat nélkül hozta meg, mondta érdeklődésünkre Karakán Béla. Jogkérdést ugyanis birtokháborítási ügyben jegyző nem vizsgálhat, márpedig ebben az esetben rendkívül bonyolult jogi problémák merültek fel. A gyors döntésnek viszont az az előnye, érvelt Karakán Béla, hogy a Vízmű bírósághoz fordulhat a jegyző illetékességi körén belül, vagyis Szigetváron.

A birtokvédelem ügyében a Pécsi Vízmű eredetileg a pécsi jegyző hivatalához fordult, ahonnan a beadványt érintettség okán továbbították Szentlőrincre.

Vízszámlák: bizonytalanok a fogyasztók

Számos olvasónk jelezte: elbizonytalanodtak az elmúlt napokban, nem tudják, kinek fizessenek vízdíjat. Sokan bementek már a számláikat kezelő pénzintézetekbe, és letiltották a Vízmű pénzleemelési lehetőségét, de ugyanakkor nem mernek a Tettye Forrásház részére pénzt utalni. Utóbbi cégnek az az álláspontja, hogy miután októbertől ő szolgáltatja az ivóvizet, ő jogosult a díjak beszedésére, a Vízmű legfeljebb az október elsejéig teljesített szolgáltatásaiért szedhet be elmaradt pénzeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!