Közélet

2015.05.10. 18:39

Ismét a zöld fővárosi címről álmodik a pécsi önkormányzat

Nem sokkal azután, hogy Pécs lemaradt róla, ismét megjelent a politikai kommunikációban a zöld fővárosi cím. Az ezért tett lépésekről tartottak sajtótájékoztatót.

B. A. (Dunántúli Napló)

Ismét előkerült a politikai kommunikációban a zöld főváros cím, amelyről nemrég lemaradt Pécs annak dacára, hogy a városvezetők komoly esélyeket jósoltak a megyeszékhelynek.

A cím elnyerésénél is fontosabb lehet, hogy a város évről évre előrelép e fontos területen, azért is, hogy a címet egyszer majd elhódíthassa. Pénteken Girán János alpolgármester és Vida János, a Pétáv Kft. ügyvezetője számolt be a sajtónak azon lépésekről, amelyekkel szerintük elérhetőbbé válik az Európa Zöld Fővárosa cím. Nőtt a nagyon alacsony károsanyag-kibocsátással üzemeltethető távfűtött lakások és épületek száma, ráadásul a hőerőmű a szükséges hőenergiát csaknem teljes egészében megújuló energiaforrásból biztosítja.

Elhangzott: uniós támogatással az elmúlt időszakban több mint egymilliárd forint értékben újították fel a pécsi távhőrendszert. A légszennyezettségi adatokat firtató kérdésünkre Girán János azt mondta, a régóta tervezett pécsi elkerülő útról sem mondtak le teljesen, de elsősorban markáns forgalomszervezési lépésekre készülnek, amelyeket 2017 és 2020 közt valósíthatnak meg. Kisebb szakaszokat építhetnek is, kijelölhetnek is, de egyirányúsításokra, buszsávok, akár buszutcák kijelölésére kell gondolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!