Közélet

2016.06.01. 17:11

Két donátusi telket eladtak, a civilek szerint bezárult a kör

Érkezett érvényes ajánlat, ezért eladta tegnap a Pécs Holding azt a két donátusi, aranyhegyi telket, amelyen új közösségi teret szeretett volna kialakíttatni az önkormányzat segítségével a Donátusi Baráti Kör Egyesület.

Babos A. (Dunántúli Napló)

A Holding nyilvános liciteljárás keretében, csomagban adta el a valamikori Aranyhegy panzióhoz közel eső két telket és az azokhoz bevezető utat. A kikiáltási ár 20 millió forint plusz áfa volt. A vevő nem kívánt nyilatkozni lapunknak terveiről, de valószínűleg házat vagy társasházat kíván felépíteni, vagy ilyen célra továbbértékesíteni. [caption id="" align="alignleft" width="650"] A napokban még gyereknapot tartottak a most eladott területen
[/caption]

Tihanyvári Dóra megkeresésünkre azt mondta, a terület önkormányzati képviselőjeként ő is, de a város vezetése is fontosnak tartja, hogy minél több közösségi tér jöjjön létre Pécsett, a Donátusban is. Céljuk, hogy bővítsék, fejlesszék a volt panzió telkén belül működő játszóteret, s keressék azokat az uniós pályázati forrásokat, amelyek levetővé teszik egy, a helyi lakosság igényeit kiszolgáló közösségi tér létrehozását. Ez az elképzelés azonban szerinte nem ellentétes a vagyonkezelő értékesítési terveivel, hiszen a városrészben több telek is van, amelyek hasznosítása közösségi és értékesítési célra is alkalmas.

A donátusi civilek viszont kétlik, hogy lenne a területen a most eladottakon túl olyan telek, amely megfelelő lenne ilyen célra.

Játszóteret, közösségi helyet akarnak

Ódor Zsolt, a Donátusi Baráti Kör Egyesület vezetője egyelőre csupán azt mondta, tovább küzdenek, de szomorú a hír miatt. Továbbra is jogosnak tartják ugyanis azon igényüket, hogy a kisvárosnyi lakosságot, mintegy ötezer főt és öt-hatszáz tizenkét év alatti gyermeket számláló Donátus kaphasson végre egy kis közösségi teret, kibővített játszótérrel, kis futballpályával, néhány szolgáltatóval, amelyre szerintük egyedül a volt panzió mögötti terület volt alkalmas.

Fenti igényüket egyébként a pécsi városvezetés, maga Páva Zsolt polgármester is elismerte, ugyanakkor – néhány hónapnyi felfüggesztése után – folytatták az itteni üres telkek értékesítését. Úgy tudjuk, még kettő lehet szabadon, kettőt már korábban eladtak.

A Pécs Holdingnál viszont cáfolták azt a hírt, hogy a volt Aranyhegy panzió épületét és telkét is eladnák, mint fogalmaztak, ez a szándék fel sem merült.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!