Közélet

2013.07.10. 12:50

Le kell bontani az áradás miatt megsérült házat

Az árvíz miatt már csak négyen nem térhettek vissza, ők valamennyien mohácsiak.

M. B. (Dunántúli Napló)

Az ország egész területén, így Mohácson is befejeződtek az árvízvédelemmel kapcsolatos munkálatok. A Duna áradása miatt összesen 1570 embert kellett kiköltöztetni otthonából, közülük már csak négyen nem térhettek vissza, ők valamennyien mohácsiak. Házukat, s az úttest alatt húzódó csatornarendszert is az ár rongálta meg, olyannyira, hogy a katasztrófavédelem közlése szerint az ingatlant le kell bontani. Az érintettek számára az önkormányzat biztosított lakhatást.

Az árvízvédelmi munkálatok lezárása kapcsán tegnap Hargitai János kormánymegbízott közleményt adott ki. Ebben többek között ez áll: „Az árvíz által veszélyeztetett baranyai települések az elmúlt egy hónapban megtapasztalták, hogy a bajban sem maradnak egyedül. Az összefogás erőt adott az árvízvédelmi munkákban résztvevőknek mind a felkészülés, mind az ár tetőzése, mind a helyreállítási munkák idején.

Emberéletben nem esett kár, az anyagi veszteségeket a minimálisra szorítottuk, ez a teljesítmény példa értékű".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!