Közélet

2009.02.24. 08:41

Márciustól nyitva lesz a pécsváradi uszoda

Még tavaly határozott úgy a pécsváradi képviselő-testület, hogy két hónapra bezárják a tanuszodát. Ennek főként spórolási okai voltak: a számítások szerint 8 millió forintos kiadást takarított így meg a város.

NySz

Mivel a létesítmény elsősorban az úszásoktatást szolgálja, át kellett alakítani a tanrendet is. Akkor már jeleztük: a kényszerszünet márciusig tart csak, így a jövő héten újra használhatják a gyerekek az intézményt.

Dr. Bíró Ferenc polgármester most megerősítette, az ideiglenes szünet lejár, márciustól újra megnyitja kapuit a létesítmény. Változás viszont, hogy a tanuszoda visszatér eredeti funkciójához, vagyis a gyerekek úszásoktatását szolgálja. Ennek jegyében csak hétköznap lesz nyitva. Hétvégén zárva tartanak, mivel eddig viszonylag csekély igény merült fel a szombat-vasárnapi használatra. A polgármester hangsúlyozta: a tanuszoda ezután hétvégén csak akkor nyit ki, ha valamilyen rendezvény lesz, illetve ha csoportos, legalább 10–15 fős igény jelentkezik.

A két hónapos szünet alatt egyébként az uszodában elvégeztek több javítást a medencetérben, illetve a rendszerben. Kisebb külső munkák vannak még hátra, ez azonban az üzemeltetést nem zavarja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!