Közélet

2010.11.28. 08:19

Megleshetik a gyerekek, mitől láthatatlan a Télapó

A Mikulás Nagykönyvből a dél-dunántúli titkos találkozón megállapították: jók voltak a gyerekek, kezdődhet a karácsonyi készülődés.

Hajdu Zsolt

Titkos találkozót tartottak a Mecseki Mikulások a pécsi Jókai téren, akik egy rövid körsétát is tettek a belvárosban a járókelők legnagyobb csodálkozására. Az idei összejövetel legnagyobb meglepetése volt, hogy immár a krampuszlányok mellett feltűntek a mikuláslányok is, akik örömmel segítettek a pécsi előkészületekben a Mecseki Mikulásnak.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A Mecseki Mikulást mikuláslányok kísérték. A találkozó persze nem volt annyira titkos, mivel sétáltak egyet a Jókai téren.
[/caption]

A Nagykönyvből megállapították, hogy jók a gyerekek, mert a jósági index kedvezően alakult. Egyben kihirdették a következő hetek karácsonyváró programjait is. E szerint december 4–5-én Mikulások Éjszakája lesz, 7-től a Mikulás Várban pihen a Mecseki Mikulás, akivel személyesen is találkozhatnak a gyerekek, a cipősdoboz-akció keretében pedig várja a felajánlásokat, míg a karácsony előtti napokban csillagszóróünnepre hívnak kicsiket és nagyokat egyaránt.

Az eddig beérkezett levelek alapján összesítették az ajándékkérelmeket, azonban aki eddig nem írt a Mecseki Mikulásnak még megteheti (Mikulás Vár 7601 Pécs Pf.: 123), számba veszik az ajándékokat és válaszolnak a kérdésekre is.

A Mecseki Mikulás elmondta, a Mikulások Éjszakáján megleshetik a gyerekek, hogyan készülnek az ajándékozásra, mire való a csillámpor és a csengő, illetve arra is fény derül, hogy a hóbagoly tolla miért mágikus erejű, és hogyan teszi láthatatlanná a Mikulást a gyerekek számára.

A Mecseki Mikulás is csatlakozott a cipősdoboz-akcióhoz, ezért arra kéri a gyerekeket, ha van megunt játékuk vagy kinőtt ruhájuk, azt egy dobozba csomagolva vigyék be a Mikulás Várba és tegyék a karácsonyfa alá. A Mikulás pedig eljuttatja azokhoz a gyerekekhez, akik egyébként nem találnának semmit a fa alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!