Közélet

2009.03.20. 13:56

Ötmillióból újul meg a mecseki kisvasút

Újjávarázsolják a mecseki kisvasutat. A jó hírt csütörtökön jelentette be Orcsik Ferenc, a Pécsi Ifjúsági Központ igazgatója.

M. B. E.

A létesítményt kezelő PIK ugyanis 5 millió forintot szerzett a felújításhoz, és a pénzből a teljes vonalon kicserélik az elhasznált talpfákat, sínszakaszokat, de jut belőle a mozdonyok karosszériacseréjére is. Az 577 méteres pályán haladó mecseki kisvonat Magyarország legrövidebb vasútvonala, és azt ígérik, hogy a hegytető igazi ékessége lesz.

Emellett több helyen is pályáznak a nyomvonal meghosszabbítására. Nyugati irányban a Mandulásig, a Dömörkaputól északra pedig a sípályát is érintve a Kisrétig tervezik a pálya folytatását. A két kilométeresre növelt vasút nem kerülne sokba, hiszen a szerelvények, a remíz, a kiszolgálóegységek már megvannak. A Mecsek-oldal turistacélpontjai mind elérhetők lennének így. A meglévő fél kilométer rekonstrukciója gyereknapra elkészül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!