Közélet

2014.01.29. 19:28

Rovásírással büntetett egy napközis tanár

Az ősi székely-magyar betűírást, rovást kellett gyakorolnia hétfőn büntetésből az egyik pécsi általános iskolában két másodikos gyermeknek, mert előtte „rángatták egymást”.

B. A. (Dunántúli Napló)

A sajátosnak mondható büntetést a napköziben, információink szerint a Belvárosi iskolában alkalmazta egy fiatal helyettesítő tanárnő.

A szülők viszont felháborodtak, mert szerintük nem az életkoruknak megfelelő feladatot kaptak a gyerekek, s úgy vélték, a manapság jellemző, sajnálatos politikai töltete miatt az sem szerencsés, hogy épp rovásírást gyakoroltattak.

Páva Péter, a Klebelsberg központ pécsi tankerületi igazgatója azt mondta: a pedagógus szakmai választási szabadságába tartozik a nevelés-oktatás eszközeinek megválasztása, a pedagógiai, módszertani gyakorlat és elvek figyelembe vételével. Az esetet az intézményvezető kivizsgálta. A pedagógus a gyermekeket játékos feladatként A rovásírás ábécéje című könyvből kimásolt feladattal akarta lekötni. Az iskola visszautasítja, hogy az esetnek bármilyen politikai töltete lenne, hisz a rovásírás 5. osztályos tananyag. Az viszont lehet, hogy az érintett kolléga nem a gyermekek életkori sajátosságainak megfelelően választotta meg a feladatot.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!