Közélet

2005.11.25. 10:12

Sörfőzdei szalonképtelenek

Pécs A Pécsi Sörfőzde Rt. igazgatótanácsa a napokban azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól Kurt Weiss műszaki és termelési igazgatót, valamint Karl Ákos termelésvezető technikust, azaz a sörfőző mestert.

Kaszás E.

A Dunántúli Napló információit megerősítette Csengő András ügyvezető igazgató, de a továbbiakban csak annyit fűzött hozzá a hírhez, hogy a cég igazgatóságának bizalma megingott a termelési vezetőkben, ez vezetett a felmentésükhöz.

A műszaki, termelési vezetésben keletkezett hirtelen kiesést részben már pótolta a Pécsi Sörfőzde Rt., a társaság az átmeneti időszakra egy több mint 30 éves gyakorlattal, kelet-európai tapasztalatokkal is rendelkező osztrák sörmestert „igazolt”. Hosszú távon mindenképpen magyar szakember alkalmazásában gondolkodnak, nehezíti azonban a dolgot, hogy Magyarországon nincs ilyen képzés.

– Januárban azzal a vállalással fogadtam el Engelbert Wenckheim megbízását a sörfőzde vezetésére, hogy egyenes úton mindent elkövetek a cég helyzetének javításáért. Az év végéhez közeledve elmondható, hogy lassan a teljes szerkezeti átalakulás lezajlik. Ennek, és az új stratégiának köszönhetően pozitív jelek mutatkoznak nem csak a termelés volumenében, hanem a cég gazdálkodásában is – mondta Csengő András.

Az év elején a 60 fős értékesítési hálózatot szervezték át. A következő komoly előrelépés a termelésben következett be, amikor megállapodás született a Pécsett főzött sör eszéki dobozolásáról. Az új stratégia fontos elemeként indult a márkaépítés több új termék piaci bevezetésével.

A cégnél idén 440 ezer hektoliter sör eladásával számolnak, ami 125 ezerrel több, mint az egy évvel korábbi teljesítmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!